• Cts. May 4th, 2024

HAMİT KARAKUŞ VE EKİBİ POLİSTEKİ IRKÇILIĞI ARAŞTIRACAK

ByHaber Merkezi

Kas 10, 2021

HAMİT KARAKUŞ VE EKİBİ POLİSTEKİ IRKÇILIĞI ARAŞTIRACAK

Özcan Özbay

Hollanda nın tanınmış Politikacılarından Hamit Karakuş Polis teşkilatı içerisindeki ırkçılığı araştırmak için oluşturulan komisyonun başına getirildi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hamit Karakuş ve beraberindeki Komisyon üyeleri, Rotterdam polisi içindeki çeşitliliği ve ırkçılığı araştırarak Rotterdam polisini daha kapsamlı hale getirmeye çalışacaklar.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda’da bir ilk olan bu çalışmada tamamen bağımsız bir komite Rotterdam bölgesel polis birimi, polis içindeki çeşitliliği ve kapsayıcılığı ve ayrımcılığı ve ırkçılığı eleştirel bir şekilde izleyecek.

Belediye Başkanının belediye meclisine gönderdiği bir mektuba göre, yeni komiteye Mart ayından bu yana PvdA Senatosu üyesi olan eski polis memuru ve eski belediye meclisi üyesi Hamit Karakuş (56) başkanlık ediyor.

Yeni oluşturulan bu birim ile Rotterdam biriminin ülkede öncü bir rol üstlenmesi sağlanacak. Polis, kapsayıcılık ve çeşitlilik temalarına daha fazla ilgi gösterilmesinin polise olan güveni güçlendireceğini umuyor.

Geçen hafta ilk kez bir araya gelen komisyon, polisi daha çeşitli, toplumu daha yansıtıcı ve daha meşru hale getirmek için 2020 programı olan ‘Herkes İçin Polis’ konusundaki ilerlemeyi izleyecek. Rotterdam polisi yıllardır göçmen geçmişine sahip yeni meslektaşları çekmek için mücadele ediyor. Hedef, bu yıl yeni çalışanların yüzde 23’unun göçmenlerden oluşmasını sağlamak.

Bir cevap yazın