• Per. May 9th, 2024

ATAMIZI ÖLÜMÜNÜN 83. YILINDA ANDIK…

ByHaber Merkezi

Kas 10, 2021

ATAMIZI ÖLÜMÜNÜN 83. YILINDA ANDIK

Özcan Özbay

Atatürk ün ölümünün 83. yılında yine tüm yurtta ve Türki Cumhuriyetlerde olduğu gibi Hollanda da da Türkler saatlerin 9.05 i gösterdiğinde Atalarının huzuruna çıkarak ona olan saygı, sevgi ve hasretini gösterdiler.

Amsterdam da bulunan Atatürk caddesindeki Atatürk anıtı önünde toplanan Atatürk sevdalıları grupları adına anıta çelenklerini koydular.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

T.C. Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan ın da bizzat katıldığı anma törenine Chp Amsterdam, Amsterdam Alevi Kültür derneği ve Chp Hollanda Birliği, Türk Eğitim Merkezi Vakfı (Stoc), Atam Bikes Motor klübü üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

1 Dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma töreninde daha sonra topluca İstiklal marşı okundu. Ardından da Hollanda marşı çalındı.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bayraklarla süslenen anıt önünde ilk konuşmayı T.C. Amsterdam Başkonsolosu sayın Engin Arıkan yaptı.

Arıkan konuşmasında bu anma töreninin hafta içine denk gelmesi nedeniyle çocukların törene katılamadığını ancak mutlaka bu ve buna benzer törenlerin çocuklarımıza aktarılması gerektiğine vurgu yaptı. Engin Arıkan “Mesai arkadaşlarımız da aynı anda başkonsolosluğumuzda anma törenini gerçekleştirdiler. Atatürk tüm dünyanın saygı duyduğu çok büyük bir lider. Onun ilkeleri ile bu günlere geldik, kendisine sonsuz minnet duyuyoruz. Türkiyeden binlerce kilometre uzakta da olsak hiç bir zaman onun ilke ve vizyonunu unutmadan yolumuza devam edelim.”dedi.

Daha sonra Chp Hollanda Birliği Başkanı Bülent Çoban da kısa bir konuşma yaparak günün anlam ve önemine değindi. Çoban “Hafta içi bile olsa böyle bir kalabalığı görmek bizi çok mutlu ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü unutmadık ve hiç bir zaman da unutturmayacağız.”dedi.

Türk Eğitim Merkezi Vakfı (Stoç) başkanı İsmail Ercan da yaptığı konuşmasında “Daha geniş bir alanda tören için görüşmeler yapıyorduk ancak Pandemi nedeniyle malesef kısıtlı kaldık, ama umuyorum ki önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı törenlerde burada olacağız.”dedi.

Törenin son kısmında katılımcılar Atatürk anıtında resimler çektirerek sessizce dağıldılar.

Bir cevap yazın