• Cts. Nis 27th, 2024

Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına engel olmak isteyen protestoculara polisten sert müdahale

ByHaber Merkezi

Oca 14, 2024

Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına engel olmak isteyen protestoculara polisten sert müdahale

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına engel olmak isteyen protestoculara polisten sert müdahale

Hollanda’nın Arnhem kentinde aşırı sağcı Pegida hareketinin lideri Edwin Wagensveld, polis koruması eşliğinde Kur’an-ı Kerim yaktı. Hollanda polisi, Wagensveld’e engel olmak isteyen ve çoğunluğu Türklerden oluşan protestoculara coplarla müdahale etti. Çıkan olaylarda Wagensveld başından yaralanırken, skandal eyleme engel olmak isteyen çok sayıda kişi yere yatırılıp ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Pegida hareketinin lideri Edwin Wagensveld polis eşliğinde Kur’an-ı Kerim yaktı. Skandal eyleme tepki göstermek isteyen protestoculara Hollanda polisi çok sert müdahale etti.

HOLLANDA’DA AŞIRI SAĞCI LİDER KUR’AN-I KERİM YAKTI

Hollanda’nın Arnhem kentinde skandal bir eyleme imza atıldı. Irkçı ve aşırı sağcı Pegida hareketinin lideri Edwin Wagensveld, Gele Rijdersplein Meydanı’nda polis koruması eşliğinde Kur’an-ı Kerim yaktı. Wagensveld’e engel olmak isteyen çoğunluğu Türk kalabalık bir grupla polis arasında arbede yaşandı.

PROTESTOCULARA SERT MÜDAHALE

Hollanda polisinin protestoculara müdahalesi sert oldu. Polis, çok sayıda kişiyi yere yatırıp ters kelepçe takarak gözaltına aldı. Çıkan olaylarda Wagensveld de başından yaralandı.

DAHA ÖNCE DE BENZER SKANDALA İMZA ATMIŞTI

Asıl mesleği silah tüccarlığı olan Wagensveld, daha önce de çok kez Kur’an-ı Kerim yakmıştı. Wagensveld, geçtiğimiz ağustos ayında Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yırtmıştı.

PEGİDA HAREKETİ

Pegida açılımı “Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” şeklinde olan Dresden kökenli Alman siyasi hareket. Alman hükûmetini hedef alan hareket Batı’nın İslamlaşmasına karşı çıkmak amacıyla 20 Ekim 2014 itibarıyla toplu gösteriler düzenlemeye başladı. 20 Ekim 2014’te ilk kurulduğunda 350 üyesi olan hareketin 12 Ocak 2015 itibarıyla 25.000 üyesi vardır

Bir cevap yazın