• Cts. May 4th, 2024

Parayi ‘zor durumdaki seks isçisi kadinlara’ vermis

ByHaber Merkezi

Kas 7, 2021

Hollanda’yi 2 milyon euro dolandiran memur, parayi ‘zor durumdaki seks isçisi kadinlara’ verdigini söyledi

BBC – Haberler

Hollanda’da Altyapi ve Su Yönetimi Bakanligi’na bagli Trafik Su Idaresi çalisani bir erkek memur, 2012 – 2019 yillari arasinda düzenledigi sahte belgelerle çalistigi kurumu yaklasik 2,3 milyon euro dolandirdi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

VAN (BBC) – Hollanda’da Altyapi ve Su Yönetimi Bakanligi’na bagli Trafik Su Idaresi çalisani bir erkek memur, 2012 – 2019 yillari arasinda düzenledigi sahte belgelerle çalistigi kurumu yaklasik 2,3 milyon euro dolandirdi.

Ramon van S. asli 48 yasindaki memur, sahte fatura sayesinde zimmetine geçirdigi paranin 1,6 milyon eurosunu, internet üzerinden tanistigi ve “zor durumda olduklari için acidigini” söyledigi seks isçisi kadinlara aktardi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Savcilik, zimmete para geçirme ve dolandiricilik gerekçesiyle van S.’nin 2,5 yil hapis cezasina çarptirilmasini istedi.

Zutphen Mahkemesi’nde görülen davanin iddianamesine göre, Hollandali memur 2012 – 2019 yillari arasinda düzenledigi 312 fatura araciligiyla, çalistigi kurumu 2,3 milyon euro dolandirdi.

Ramon van S. adli memur bu paranin 1,6 milyon eurosunu, “muhtaç durumdaki seks isçisi kadinlara” aktardi.

Kadinlarla bir eskort sitesi üzerinden tanisan Hollandali memur, onlarin zor durumda olmasindan etkilendigini ve maddi destek vermeyi kararlastirdigini söyledi.

Bazi kadinlarla sadece bir kez birlikte oldugunu anlatan van S., “Asil amacim bu degildi. O aralar evliligim kötü gidiyordu. Ilgi ve iltifat ariyordum” dedi.

Kadinlara para ödemeye basladiktan sonra, geri dönüsü olmayan bir yola girdigini ve tamamen merhametinin kurbani oldugunu söyleyen Ramon van S., “Bazi kadinlar para vermezsem, esime ve çocuklarima zarar verecekleri tehdidinde bulundu. Aslinda ben yaptigim iyiligin kurbani oldum” diye konustu.

Savcilik, van S.’nin para ödedigi kadinlarin mahkemeye çagrilmasini istedi. Kadinlardan biri, polis sorgusunda, Hollandali memurun çok cömert oldugunu anlatti.

Seks isçisi kadina göre, ne kadar kendilerini acindirirlarsa, van S., o kadar çok para gönderiyordu.

Seks isçisi kadin, “Sonra para istemeye devam ettik. Hiç hayir demedi” dedi.

Savciya göre, zanli devletten çaldigi paranin sadece 300 – 400 bin eurosunu elinde tuttu.

Bu parayi da aksam yemegi, tatiller, evde tadilat ve yeni araba almak için kullandi.

Kurumda operasyonel danisma görevlisi olan Hollandali memur, 15 bin euroya kadar ödeme onayi yetkisine sahipti.

Van S., kendi hazirladigi sahte faturalarla her defasinda bu tutari kendi hesabina aktardi.

Bu hesaptan da, internet sitesi üzerinden tanistigi seks isçisi kadinlarin hesaplarina dogrudan havale yapti.

Trafik ve Su Idaresi’nde 1998’ten itibaren çalismaya baslayan Hollandali memurun yaptigi dolandiricilik, 2019 yilinda bir is arkadasinin çifte ödeme yapilan bir faturayi arastirmaya baslamasi sonucu ortaya çikti.

Ödeme yapildigi belirtilen sirketin muhasebecisinin, devlet dairesi ile hiçbir is yapmadiklarini ve ödeme almadiklarini belirtmesi üzerine, Ramon van S. suçunu itiraf etti.

Savci, Ramon van S,’nin 6 ayi ertelemeli toplam 2,5 yil hapis cezasina çarptirilmasini istedi.

Avukati, zanlinin isinden olmasi, evini kaybetmesi ve esinden bosanmasi nedeniyle zaten agir bir bedel ödedigini savunarak, hapis cezasinin ertelenmesini istedi.

Mahkeme, 2 hafta içinde davaya iliskin kararini açiklayacak.

Bir cevap yazın