• Cts. May 4th, 2024

Hollanda’da on binlerce kisi iklim için yürüdü

ByHaber Merkezi

Kas 7, 2021

Hollanda’da on binlerce kisi iklim için yürüdü

AA / Selman Aksünger

Hollanda’nin farkli kentlerinden yaklasik 40 bin kisi, iklim politikalarini protesto etmek için baskent Amsterdam’da toplandi.

Çesitli sivil toplum kuruluslarinin destegiyle organize edilen “Iklim Yürüyüsü 2021” kapsaminda ülkenin farkli kentlerinden gelen yaklasik 40 bin kisi kentin Dam Meydani’nda bir araya geldi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Her yastan göstericiler, ana yollari kullanarak Westerpark’a yürüdü.

Göstericiler, Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Çerçeve Sözlesmesi 26. Taraflar Konferansi’nda (COP26) çevre için daha etkili kararlar alinmasi çagrisinda bulundu.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda hükümetinin iklim politikalarini elestiren göstericiler, “Ikinci bir gezegen yok”, “Dünya’yi temiz tut yoksa tohumlar yetismez”, “Parayi birak çevreye bak”, “Politik iklimi degistirin” “Gelecek nesillerimizi koru”, “Küresel uyari, harekete geç” ve “Iklimi geç kalmadan kurtar” yazili pankart ve dövizler tasidi.

Üzerine “Iklim adaleti için mücadele” yazan pankart tasiyan göstericiler yürüyüs boyunca, “Ne istiyoruz? Iklim adaleti. Ne zaman istiyoruz? Simdi.” seklinde sloganlar atti.

Göstericiler tasidiklari pankartlarda küresel sicakligin kisa sürede 1,5 dereceden fazla artacagina isaret edilerek siyasetçilerden acil önlem istedi.

Göstericilere eslik eden polis, yürüyüs güzergahindaki bazi yollari trafige kapatti.

Bir cevap yazın