• Cts. May 4th, 2024

180 GÜN OLAN İYİLEŞME SERTİFİKASININ SÜRESİ DEĞİŞİYOR

ByHaber Merkezi

Kas 4, 2021

180 GÜN OLAN İYİLEŞME SERTİFİKASININ SÜRESİ DEĞİŞİYOR

Özcan Özbay

Korona aşısı olmuş yada tedavisi görmüş kişilere verilen ve 180 gün geçerlilik süresi olan ‘İyileşme Sertifikası’ nin süresi uzatılıyor.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda Salgın ile Mücadele ekibi OMT (het Outbreak Management Team) tavsiyesi ile gündeme gelen süre uzatma çalışması geçtiğimiz Salı günü Hollanda Sağlık Bakanı de jonge tarafından mecliste konuşulmuş ve kabul edilen karar ile 180 günlük süre 365 güne çıkartılma ya karar verilmiş olduğu öğrenildi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Kabinenin Salgın Yönetim Ekibi’nin (het Outbreak Management Team – OMT) tavsiyesi üzerine karar verdiği ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge tarafından Salı günü Meclise yapılan yazılı açıklamada, iyileşme sertifikalarının geçerlilik sürelerinin uzatılacağı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada yeni düzenlenmiş süre ile kullanıma başlayacak sertifikanın birkaç hafta içinde kullanılabileceği belirtildi. Yasal ve teknik olarak bazı konuların hala düzenlenmesi gerektiğini belirten sözcü, Temsilciler Meclisi’nin de planı onaylaması gerektiğini kaydetti.

İyileşme sertifikaları GGD’de yaptırılan test sonucunda alınabiliyor ve Testin en az 11 günlük olması gerekiyor.

Bir cevap yazın