• Cum. Nis 26th, 2024

Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, Amsterdam Gençlerbirliği ziyaret etti

ByHaber Merkezi

Şub 4, 2020

Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, Amsterdam Gençlerbirliği ziyaret etti

Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, 27 Mayıs 1986 yilinda Amsterdam’da Türkler tarafından Kurulan Hollanda Amatör Liginde birinci klasta mücadele eden Gençlerbirliği’ni ziyaret ederek tesisleri gezdi, oynanan lig maçını seyretti.

Başkonsolos Engin Arıkan’ı Tesislerin onunde AGB Başkanı Orhan Aslan, Yönetim kurulu uyelerinden Mehmet Cılızoğlu, Celal Aslan, Murat Fedakar, Nevin Pala, Mustafa Ekinci, Salih Yegek ve Mehmet Copur karşıladı.

AGB Kulüp Başkanı Orhan Aslan’dan kulüp hakkında bilgi alan sohbet eden ve gelişmeleri öğrenen Arıkan, kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AGB’nin maçını seyretti.

Maç öncesinde soyunma odasına da giren Arıkan, takıma iyi temennilerde bulundu.

Kulüp Başkan Orhan Aslan Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

AGB’nin çehresi değişecek

Futbol kulübü olarak gittikçe büyüdüklerini ve alt yapıya önem verdiklerini ifade eden baskan Aslan Mayıs ayında başlanacak olan proje ile takımın suni çim sahaya kavuşacağını, kantin ve soyunma odalarının tamamen yenileneceğini söyledi.

Binanın kendilerine ait olduğunu da sozlerine ekleyen Baskan Aslan, trübünleri de üç sene icerisinde yaptırmayı düşündüklerini belirtti.

AZ Alkmaar yetenekli gençleri alıyor.

Amsterdam Gençler Birliği Kulüp Başkanı Aslan; geçmişte Ajax ve Feyenoord’a futbolcu gönderdiklerini, bu sene de AZ Alkmaar futbol takımıyla anlaşma yaptıklarini belirterek “yetenekli genç oyuncularımızı denenmek üzere bu takıma gönderiyoruz, alt yapıya önem veriyoruz.”diye konuştu.

Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan da yaptigi konusmada, AGB’yi iadeyi ziyaret ederek destek olmak için burada olduklarinin altini cizdi ve “Amsterdam’da böyle kulübün olması çok güzel, özellikle gençler için çocuklarımızın geleceği için.” dedi.

Bünyesinde Otuz takım bulunduran AGB’nin sekiz tane de salon futbol takımı oldugu, toplam 600 futbolcusu bulundugu ve Bu futbolcuların 435 tanesi 7 ila 19 yaş arasında oldugu bilgisi uzerine Futbolu çok sevdiğini ve Beşiktaş taraftarı olduğunu söyleyen Başkonsolos Arıkan, tesisleşme projelerini çok başarılı bularak AGB’ ye başarılar diledi.

Bir cevap yazın