• Cts. Nis 27th, 2024

UTRECHT TE TERÖR SALDIRISI

ByHaber Merkezi

Mar 18, 2019

UTRECHT TE TERÖR SALDIRISI

Özcan Özbay

Hollanda’nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırı sonucunda 1 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı. Hollanda polisi, 37 yasında saldırganın Türk kökenli olduğunu ve her yerde arandığını açıkladı.

Hollanda’nın Utrecht kentinde bir tramvay da meydana gelen silahlı saldırıda 1 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı. Polis, 37 yasındaki şüpheli Gökmen Tanış’a tehlikeli olabileceği nedeniyle ‘yaklaşılmaması’ yönünde uyarıda bulundu.

Utrecht polisinden yapılan açıklama kentteki 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarındaki tramvay istasyonunda yerel saatle 10.45’te silahlı saldırı gerçekleştirildiği, tramvay içerisinde gerçekleştirilen saldırı sebebiyle 6 kişinin ağır olduğu ve çok sayıda kişinin yaralandığı ve 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi


Hollanda Polisi yaşanan bu olayın Terör saldırısı olarak kabul edildiğini ve güvenlik alarmını 5. seviye olan en üst seviyeye çıkardıklarını belirtti. Tüm ülkede geniş polis kontrolleri yapılıyor. Havaalanı, Rotterdam Cantral istasyonu, Tüm Camiilerde polis sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Edinilen bilgilere göre Polis Utrecht te bir evin etrafını çevirdi ve şüphelinin burada olabileceği yönünde bilgi olduğu kaydedildi. Ayrıca Kırmızı renkte bir Reno Clio marka otomobilin arandığı da gelen bilgiler arasında.

Olayın hemen ardından tüm Utrecht te bulunan tüm camii ve okullarda bulunanların dışarı çıkmalaralı, vatandaşlarında evlerinde kalmaları açıklandı.

Oayın ardından yapılan inceleme ve araştırmalarda polis olayın faalının 37 yasında Gökmen Tanış isimli bir Türk Vatandaşının olduğunu açıkladı.

Hükümetin de saldırı üzerine acil toplandı. Kriz masaları oluşturulurken, Lahey’de Parlamento ve Başbakanlık binası çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Polis çok gerekmedikçe sokağa çıkılmaması yönünde açıklama yaptı.

Son Dakika: Edindiğimiz bilgilere göre Terör zanlısı Gökmen Tanış ın Yozgat lı olduğu ve MHP Yozgat Sırçalı belediye Başkan Adayı Ertan Tanış ın Akrabası olduğu gelen bilgiler arasında.

Bir cevap yazın