• Cts. Tem 27th, 2024

ADD HOLLANDA DAN MUHTEŞEM 19 MAYIS KUTLAMASI

ByHaber Merkezi

May 20, 2024

ADD HOLLANDA DAN MUHTEŞEM 19 MAYIS KUTLAMASI


Hollanda Atatürkçü düşünce derneği tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği muhteşem bir coşku ile kutlandı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Bir gün öncesinde Rotterdam da yapılan kutlama etkinliği programına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, İsa Kızılöz, Hediye Kızılöz ve Berfin Kızılöz’ün seslendirdiği şarkılarla başladı. Gençlik Kolu üyesi Yusuf Yıldız günün ruhunu yansıtan şiirler okudu.

Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği’nin günün anlamına uygun çok güzel bir kutlama organize ettiğini, bu çabalarını takdir ettiğini” belirtti.

Gençlik Kolu Başkanı Atakan Surat ve gençlik kolu üyesi Ahmet Hafez gençliğin Atatürk’e olan bağlılığını ve bu bağlılığın gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurgulayan birer konuşma yapmaları ile devam eden kutlama daha sonra ADD Hollanda Derneği Başkanı Kenan Özyiğit in konuşmasıyla devam etti.

Başkan Kenan Özyiğit konuşmasında, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının Türk tarihinde esareti kabul etmeyen bir kimliğin parçası olduğunu ve bunun Türk milletinin karakteri olduğunu belirtti. Özyiğit, Atatürk’ün kararlılığını ve milli mücadelenin önemini bir kez daha hatırlattı.

Etkinliğin onur konuğu, Türkiye’nin sevilen ekran yüzü Selçuk Tepeli, soru-cevaplı bir söyleşi gerçekleştirdi. Tepeli, hem Türkiye’de hem de yurtdışında yaşanan güncel sorunları ele alarak, bu sorunların çözümünün Atatürk’ün fikirlerinde bulunabileceğini ifade etti. Katılımcılar, Tepeli’nin görüşlerine büyük ilgi gösterdi.

Etkinlik, Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği Zeybek ekibinin sunduğu muhteşem zeybek gösterisiyle devam etti. Gösteri, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Programın ilerleyen saatlerinde gençlik aktiviteleri gerçekleştirildi ve milli sporculara plaketler takdim edildi. Bu plaketler, gençlerin spora olan ilgisini artırmak ve başarılarını takdir etmek amacıyla verildi.

Günün sonunda Feyza Erdurcan’ın konseri, etkinliğe unutulmaz bir kapanış yaptı. Erdurcan’ın şarkılarına izleyiciler coşkuyla eşlik etti. Katılımcılar, etkinlikten memnuniyetle ayrıldı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği başkanı Özyiğit, etkinliğe katılan tüm konuklara ve organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Dernek, Atatürk’ün değerlerini ve mirasını yaşatmaya bu tür etkinliklerle devam edeceklerini vurguladı.


Bir cevap yazın