• Cts. Tem 27th, 2024

HAYALLER GÜRCİSTAN GÜMRÜGÜNE TAKILDI

ByHaber Merkezi

May 19, 2024

HAYALLER GÜRCİSTAN GÜMRÜGÜNE TAKILDI

Özcan Özbay


30 Nisan da Hollanda dan motoru ile yola çikan Maceraperest Ahmet Türkmen 18 Mayis ta geldigi Gürcistan gümrük kapisindan geri çevrildi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Uzun süre uyuşturucu bağımlısı olarak yaşayan daha sonra tedavi görerek bağımlılıktan kurtulan ve devamında da bu yaşadığı tecrübelerini Dünya insanları ile payşaiarak bağımlılara yardımcı olmak için gönüllü çalışan Ahmet Türkmen 30 Nisan’da Motoru ile Hollanda’dan yola çıktı. Evli ve iki çocuk babası 48 yaşındaki Ahmet Türkmen in Azerbaycan yolculuğunun amacı bu ülkedeki uyuşturucu bağımlılığına yönelik bir konuşma yapmak.

Yol boyunca birçok macera yaşayan Türkmen tek amacının bağımlılığı olan kişilere yardım etmek olmadığını doğayı ve hayvanları da unutmuyor. Ahmet Türkmen yol üzerinde bulduğu müsait alanlara bir fidan dikiyor ve yolboyu gördüğü hayvanlara yardım ediyor.

18 Mayıs ta Gürcistan a ulaşan Ahmet Türkmen in maceralı yolculuğu malesef burada son buluyor. Gürcistanlı yetkililer Ahmet Türkmen in motoru ile Gürcistanı geçip Azerbaycan a gidemeyeceği bilgisini veriyorlar.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Başta Türkiye ve Azerbaycan ın Hollanda büyükeşçiliği ile irtibata geçen Türkmen buralardan da olumlu cevap alamayınca maceralı yolculuğunu tamamlayarak Türkiye ye geri dönme kararı alıyor ve Türkiye ye dönüyor.

Kendisi ile görüştüğümüz Ahmet Türkmen Azerbaycan a gidemediğine üzüldüğünü söyleyerek “ 100 metre ileride Azerbaycan bayrağını görüpte oraya gidememenin üzüntüsünü yaşıyorum. Hollanda Azerbaycan konsolosluğuna Bakü’ye motorla gitmek istediğimi ancak Gürcistan gümrüğünde yaşadıklarımı ilettim. Bana mail gönderin dediler ve bu maili Bakü’ye göndereceklermiş. Hepsini mail ile ilettim. Yola çıkmadan önce. Bir de vize al dediler . Onu da aldım . Sürekli Azerbaycan konsolosluğunu Aradım. Henüz bize haber gelmedi ve gelip gelmeyeceğini de söyleyemeyiz dediler. Bu olumsuzluklar yüzünden geri Türkiye ye dönme kararı aldım.”dedi.


Bir cevap yazın