• Pts. May 20th, 2024

Türkiye – Hollanda Dostluğu’nun 100. Yılı: Rotterdam’da Coşkulu Kutlamalar

ByHaber Merkezi

May 9, 2024

Türkiye – Hollanda Dostluğu’nun 100. Yılı: Rotterdam’da Coşkulu Kutlamalar

Özcan Özbay


Rotterdam, Türkiye ile Hollanda arasındaki dostluğun köklü geçmişini ve 100. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık’ın da katıldığı etkinlik, Türkiye’nin bağımsızlığını tanıyan ilk Avrupa ülkelerinden biri olan Hollanda’nın bu tarihi rolünü hatırlatarak başladı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlik, Rotterdam Başkonsolosluğu ve Klaket Prodüksiyon işbirliğiyle gerçekleşti. Şehrin kalbindeki etkinlik alanı, Türk ve Hollandalı çocukların bir araya gelerek dostluklarını ve kültürel miraslarını kutladığı bir buluşma noktasına dönüştü.

Etkinlikte, çocuklar tarafından hazırlanan halk oyunları ve koro performansları, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Bununla birlikte, ünlü illüzyon sanatçısı Kubilay Tunçer’in sihirbazlık gösterisi de büyük ilgi gördü, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Rotterdam Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen ve 21 Mart ile 22 Nisan tarihleri arasında süren “Türkiye-Hollanda Dostluğu” temalı resim yarışmasının sonuçları da etkinlikte açıklandı. 7 ila 13 yaş arasındaki çocukların katıldığı yarışmada, 9 yaşındaki Defne Peker’in, iki ülke arasındaki dostluğu anlatan eseri birinci seçildi. Çeşitli ödüllerin yanı sıra birinci gelen Defne Peker e Travel Hallo seyahat şirketi sahibi Esra Toprak Demir tarafından Disneyland Paris turu takdim edildi.

Başkonsolos Sevgi Kısacık, etkinlikte yaptığı konuşmada, demokrasinin önemine dikkat çekerek, geleceğin teminatı olan çocuklara olan güvenlerini ifade etti. Ayrıca, Hollanda’nın Türkiye’nin bağımsızlığını tanıyan ilk Avrupa ülkelerinden biri olmasının dostluğun derinliğine işaret ettiğini vurguladı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Bu özel etkinlik, Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin köklerinin ve gelecekteki potansiyelinin kutlandığı unutulmaz bir anı olarak Rotterdam halkı ve katılımcılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.


Bir cevap yazın