• Pts. May 20th, 2024

HAARLEM DE AÇILAN “TÜRK KADIN ÖNCÜLERİ” SERGİSİ TÜRKİYE TURNESİNDE

ByHaber Merkezi

May 9, 2024

HAARLEM DE AÇILAN “TÜRK KADIN ÖNCÜLERİ” SERGİSİ TÜRKİYE TURNESİNDE

Özcan Özbay

Hollanda Haarlem de sanatçı Feride Köycü tarafından açılan ve yoğun ilgi gören “Türk Kadın Öncüleri” adlı sergi şimdi Türkiye de. Sergi Hollanda ya gelen ilk jenerasyonun üç kuşak kadının Hollanda ya geldiklerinden itibaren yaşadıkları hayatı anlatıyor.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
60 yıl önce Türkiye’den Hollanda’ya çalışmak için giden Türk kadınların hikayelerini anlatan fotograf sergisi Haarlem’den sonra şimdi Bursa da.

Hollanda da çeşitli müze ve mekanlarda gösterime sunulan sergi şimdi Türkiyede turneye çıktı. Ana temanın Hollanda da yaşayan Türk kadınların zorluklarını, iki kültürde yaşadıklarını ve Türkiye’ye dönenleri konu alıyor. Sergide ayrıca Feride Köycü ve annesinin hikayeleri de yer alıyor.

Geçtiğimiz gün Türkiye turnesine başlayan sergi Bursa da. Hollanda nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands tarafından açılışı yapılan sergi hakkında görüşlerini belirten sanatçı Feride Köycü “Sergi, Türk kadınların hikayelerini duyurmak için önemli bir fırsat. Bu sergi, Haarlem’de yaşayan Türk kadınların zorluklarını, başarılarını ve deneyimlerini paylaşmak için bir platform sunuyor” dedi. Serginin açılışında bir konuşma yapan Hollanda nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands “60 sene evvel işçi olarak geldiler, hem kendilerinin hem de bizim kalkınmamıza katıkada bulundular. Şimdi de onların çocukları, torunları işçi olmak dışında atıldıkları çeşitli iş kollarında iyi yerlere geldiler. Sanatçı ve İş insanı oldular, Hollanda – Türkiye arasında ticaret yapıyorlar. Her iki ülkenin ekonomisine katkıda bulunuyorlar.”dedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Haarlem Belediyesi, Erasmus Üniversitesi ve çeşitli fonların katkısıyla düzenlenen ve şuan Türkiye turnesinde sanat severlerle biraraya gelen serginin Bursa dan sonraki durağı sanatçı Feride Köycü nün memleketi Emirdağ olacak.

Bir cevap yazın