• Paz. May 19th, 2024

TÜRKİYE VE HOLLANDA ARASINDAKİ İŞ GÜCÜ ANLAŞMASININ 60. YIL RESEPSİYONUNA YOĞUN İLGİ

ByHaber Merkezi

May 7, 2024

TÜRKİYE VE HOLLANDA ARASINDAKİ İŞ GÜCÜ ANLAŞMASININ 60. YIL RESEPSİYONUNA YOĞUN İLGİ

Özcan Özbay

Hollanda ile Türkiye arasında 1964 yılında imzalanan iş gücü anlaşmasının 60, yılı dolayısıyla Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve T.C. Lahey Büyükelçiliğinin düzenlediği Türkiye ve Hollanda arasındaki iş gücü anlaşmasının 60. yılı resepsiyonuna Hollanda nın önde gelen isimler katıldı.

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde gerçekleştirilen resepsiyona kısa adı YTB olan Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanı Abdullah Eren inde bizzat katıldığı programda konuklarda günün anlam ve önemine binaen şıklık yarışındaydılar.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Türkiye ve Hollanda arasında 19 Ağustos 1964’te imzalanan İş Gücü Anlaşması’nın 60. yılını anmak için düzenlenen resepsiyonda Hollanda’ya yapılan göçü “bir başarı hikayesi” olarak tanımladı.

Resepsiyona, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, YTB Başkanı Abdullah Eren, Hollanda Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığı Sosyal Güvenlik ve Entegrasyondan Sorumlu Genel Müdür Araya Sumter, sanatçı Karsu Dönmez, Hollanda’da bulunan Türk sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Törene Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın davetlilere hitaben gönderdiği mesajı okundu.

Hollanda’ya gelen Türk toplumunun burada çok önemli işler yaptığını ve ülkenin bugünkü noktaya ulaşmasında çok büyük katkısı olduğunu belirtenrek bir konuşma yapan YTB Başkanı Abdullah Eren Türklerin Hollanda da çok önemli görevlere geldiğini ve Hollanda toplumunun çok önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

Başkan Abdullah Eren konuşmasında YTB’nin, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının şartlarını iyileştirmek için çok farklı faaliyetler ve programlar yürüttüğünü belirtti.

Daha sonra konuşması için kürsüye davet edilen T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal da, Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok daha eskiye dayandığını ve çok güçlü olduğunu belirtti. Büyükelçi Ünal, Türk işçi göçünün 60. yılının çok önemli kazanımlar ortaya çıkardığını vurgulayarak, beraber yaşama kültürüne sahip Türk toplumunun Hollanda’daki varlığının güçlendiğini ifade etti.

Hollanda Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığı Sosyal Güvenlik ve Entegrasyondan Sorumlu Genel Müdür Araya Sumter de Türkçe selamlayarak başladığı konuşmasında, Türklerin bugünkü Hollanda’nın inşasında çok önemli görevler üstlendiğini, 60 yıl önce yeni bir hayat kurmak için gelen Türklerin burada çok derin bağlar kurduğunu dile getirdi ve konuşmasını yine Türkçe olarak tamamldı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Hollanda ya gelen ilk nesil temsilcilerinden İbrahim Görmez de yaptığı duygusal konuşma ile davetlilere Hollanda ya ilk gelişini ve neler yaptığını anlattı. Sonrasında 4 nesili temsilen kürsüye davet edilen İkra Pala da Türkiye ye olan sevgisini ve Türkçe konuşmayı çok sevdiğini belirten bir konuşma yaptı.

Resepsiyonda, YTB’nin yurt dışındaki Türk vatandaşlarına yönelik hizmetlerini anlatan bir sinevizyon gösterisi yapıldı ve çeşitli dallarda Hollanda da yaşayan kişilere simgesel olarak plaketler verildi.


Bir cevap yazın