• Sal. Nis 30th, 2024

Türk Bürokratlar ve Hollanda’lı Bürokratlar İftarda Buluştu

ByHaber Merkezi

Nis 8, 2024

Türk Bürokratlar ve Hollanda’lı Bürokratlar İftarda Buluştu

Mustafa Koyuncu Arnhem

Hollanda’nın Arnhem şehri yakınlarında Spankeren köyündeki “De Luchte” restoranında Türk bürokratlar ve Hollanda’lı bürokratlar iftarda buluştu.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
İş insanı Galip Gemril tarafından verilen iftar davetine T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, T.C. Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz, DTİK Avrupa Temsilciler Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, PVDA Partisi eski Milletvekili Yasemin Çekerek, Deventer Başkonsolosluğu bölge uzmanı Hasan Şenok, Arnhem belediye başkanı Achmed Marcouch, Zevenaar belediye başkanı Lucien van Riswijk, Rheden belediye başkanı Carol van Eert, Edelstaal Group İnternational Simtronic ve Orka Hotels CEO’su Ertan Torunoğulları, OKA Girişimciler Derneği başkanı Toni İniguez Najdanovski, muhasebeci Esengül Gürbüz, avukat İsmet Özkara, TOV Arnhem başkanı Hasan Deniz, doktorlar, sivil toplum kuruluşları başkanları, iş insanları, HDV din görevlisi ve Spankeren kilisesi pastoru katıldılar.

T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, “Hollanda ile dostluğumuzun geçmişi 400 yıla dayanmaktadır. Bu sebeple her zaman ilişkilerimiz dostluk içerisinde yürümektedir. Türkiye’den Hollanda’ya gelen Türk vatandaşlarımız 60. Yılını doldurdular. Bulundukları ülkelerin kanunlarına uyarak, eğitime önem vererek işçi olarak geldikleri ülkelerde önemli yerlerde görev almaları bizleri gururlandırıyor. Yurtdışında yaşayan Türkler geçtiğimiz yıl Türkiye’de yaşanan asrın felaketi depremde birlik beraberlik içerisinde hareket ederek depremzedelere yardım etmek için adeta yarışmışlardır. Bu iftar programında Türk ve Hollandalı bürokratların, din görevlilerin, iş insanlarının biraraya gelmesi hepimizi memnun etmiştir” dedi.

DTİK Avrupa Temsilciler Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, “15-16 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi 10. Kurultayımız sonucunda Avrupa’dan sorumlu ülke temsilcilerimizi belirledik. Belirlenen 24 ülke temsilcilerimiz ile birlikte Ekim ayında İstanbul’da ilk Avrupa Temsilciler Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik ve çalışmalara başladık. Biz yaşadığımız ülkelerle, ülkemiz arasında kültürel siyası ve ekonomi olarak köprü görevi yapıyoruz. Son gerçekleşen DTİK Yürütme Kurulu toplantımız sonrasında Avrupa’da toplam 9 ülkede atanan şehir temsilcilerimizle Temsilciler Kurullarımızı oluşturmuş olduk. Artık 24 ülke temsilcimizin yanında 52 şehir temsilcimizle de çok daha büyük ve güçlü bir yapıyı temsil ediyoruz. Bunun yanında üye her gün artıyor. Tabii ki bu Sayın Bakanımız Ömer BOLAT ve Sayın Başkanımız Nail OLPAK Beyefendilerin DTIK e vermiş oldukları önem bizleri de motive etmiştir. 30 Kasım 2023 tarihinde Hollanda’da Sayın Bakanım ve başkanımın da katılımıyla, Hollanda’da yaşayan Türkleri bir araya getirdik. Birlikten güç doğar, Gelin işlerimizi büyütmek istiyorsak DTİK’e üye olalım, birlik bereberlik icerisinde hareket edelim. Tekrar dan saygılarımı sunar, hepinize teşekkür ederim” dedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Arnhem belediye başkanı Achmed Marcouch, Bu günkü iftatar proğramındaki renkliliği gördüğümde işte birlik beraberlik uyum içerisinde yaşamak budur dedim. Müslüman ülkelerden gelip te Hollanda’da yaşayan insanların dini inançlarını, örf ve adetlerini yerine getirmesi belediye başkanı olarak beni gururlandırmaktadır. Şahsen benim Fas kökenli bir müslüman olarak İslam kurallarını iyi bilmemden dolayı sizlerin organize ettiği iftar programlarına katılıyorum, birlik beraberliğinizi gördükçe gururlanıyorum. İşverenler olarak Hollanda ve Türkiye ekonomisine katkı sağlıyorsunuz. Gençlerimizin eğitime önem vererek önemli yerlere bilinçli şekilde önemli işler başaracaklarına inanıyorum. İşlerinizde başarılar diliyorum, iftarınızı Allah kabul buyursun” dedi.

Hollanda diyanet Vakfı Zevenaar Mevlane Camii Din Görevlisi Muhammet Öğük Ezan okuduktan sonra birlikte iftar yemeği yendi.


Bir cevap yazın