• Paz. Nis 28th, 2024

Münih’te Tıp Haftası Kutlandı

ByHaber Merkezi

Mar 17, 2024

Münih’te Tıp Haftası Kutlandı

Tevfik ŞENDÖL/ MÜNİH

Münih Türk Medyasının ”Erich Frank ve Bavyera Türk Toplumu Dernekleri” işbirliğiyle Abant Lokantasında ”Türkiye’de Tıp Haftası ”kutlandı.

Münih Türk Medyasının ”Erich Frank ve Bavyera Türk Toplumu Dernekleri” işbirliğiyle Abant Lokantasında ”Türkiye’de Tıp Haftası ” olarak kutlanan günde düzenlenen davete-Münih ve civarındaki hekimlerimiz ilk kez sayısal çoğunlukla katıldılar.

Toplantıyı katılımcıları selamlayarak açan basın duayeni Orhan Tinengin ilk defa geçtiğimiz yıl daha az katılımla düzenlenen Tıp Haftası Kutlamasının bu kez daha fazla hekimlerin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti ve iler ki zaman içerisinde Türk Hekimlerin de dernekleşerek güç oluşturabileceğini umduğunu belirtirken adres olarak Tıp alanında Türk-Alman işbirliği temel amaçlı ” Erich Frank Derneğini”işaret etti.

TC Münih Başkonsolosluğunda Muavin Konsolos Nazan Deniz davete katılan Türk hekimleri , başka programı dolayısıyla gelemeyen Başkonsolos Süalp Erdoğan adına selamladı ve Başkonsolosluk ekibi olarak yanlarında olduklarını vurgulayarak Tıp Bayramlarını kutladı.

Daveti Türk Medyası işbirliğiyle düzenleyen Erich Frank Derneği başkanı Profesör Dr. Fuat Oduncu da dünyada benzeri olmayan Tıp Haftasının Türkiye’de kutlanmasının, Münih’teki hekimler tarafından da bir araya gelerek uygulanmasını örnek olarak gösterdi ve hekimlere bir çatı örgütü olarak Erich Frank Derneğine katılma çağrısı yaparken, Nazi Almanya yönetiminden yahudi kimliği nedeniyle Türkiye’ye sığınan Münih Tıp Fakültesinden Erich Frank’ın Türk vatandaşı olarak İstanbul Tıp Fakültesinde yaptığı katkı, yetiştirdiği sayısız bilim adamı ve öğrenciden dolayı da , ölümünde Devlet Töreniyle isteği üzerine İstanbul’da toprağa verildiğini söyledi ve adının, Türkiye ile Almanya arasında tıp alanındaki ilişkileri geliştirmek olan derneğe verildiğini belirtti ve davette bulunan hekimleri 31. Ağustos 2024 tarihinde Türkiye’den gelecek İstanbul Üniversitesi Rektörü, Tıp Fakültesi Dekanı ve bazı öğretim üyeleri katılımıyla Münih Tıp Fakültesinde yapılacak 40.cı kuruluş yılı sempozyumuna davet etti.

Toplantıya katılan hekimlerden Münih’teki özel Neroloji Merkezi kurucu ve yöneticisi uzman psikiyatrist ve terapist Dr. Elif Cındık Herbrüggen , özellikle Türk hastaların ambulant tedavilerinde gelişmeler ve imkanlar konulu ilmi araştırmalara dayalı bir sunum yaptı.

Tıp Haftası toplantısına katılan, muayenehane sahibi ev doktorlarıyla , uzman doktorlar ile kliniklerde görevliler ve Türkiye’den yeni gelip Üniversite kliniklerinde çalışan hekimlerimizin tanışıp birlikte olmalarını amaçlayan, eşleriyle yemekli toplantıda, Dr. Ayhan ve Aynur Pulur (göz)-Dr. Mine Sargut ( Tum/ cerrah) -Dr. Elif Cındik Herbrüggen( Psihiatrie)- Dr. Osman Özaydın( ausgsbur Uni.) /Prof. Dr. Yoon Shin ( stofwechsel- Dr. Teo Podskarbi ( genetik)- Dr. Mitak Kormaz Kayıkçı ( mörolog) /Dr. Niyazi Başkonuş( nisaiye) -Dr.Bilge Serin Keskinege(HNO) -Dr. Başak Kılıç ( Pediatrie) Dr. Seniç Mutlu (Algemein med.) -Dr.Şazilet Kesin (Dent.) -Dr. Gizem Abacı (LMU tadiologie) -Dr. Sinan Pehlivanlı ( Augsbuerg Kardiologi) -Dr. Angelika Knobbe( Gunekolog) -Dr. Reyhan Elif Goner(HNO) – Dr. Saba Eryılmaz (Dent.) – Dr. İmadettin Fakıoğlu ( Hausarzt) – Dr. Bilgehan Adınelli (Oberarzt Anestesi) -Dr. Elif Filiz Yıldız(Erding klinik anrstedi) – Dr. Sinan Emre Güler (lmu anestezi) – Dr. Sinan Deniz (lmu radiologie) – Tuğba Akyel Ogan ( nisaiye) hazır bulunurken, ProfDr. Ekin Demir ) tum Cerrah)- Dr. Olcay Fağdelem( hno)- Dr. Nuray Dağdelen ( nisaiye)- Dr. Hüsamettin Gök ( Hausarzt)-Dr. Metin Yıldırım( Orthopädie) -Dr. Fatih Güleçyüz ( Orthopädie) mazeretlerinden dolayı katılamıyacaklarını bildirdiler.

Bir cevap yazın