• Cts. Nis 27th, 2024

U17 Kız Millî Takımımız, Hollanda’ya 6-1 Mağlup Oldu

ByHaber Merkezi

Mar 18, 2024

U17 Kız Millî Takımımız, Hollanda’ya 6-1 Mağlup Oldu

Özcan Özbay

U17 Avrupa Şampiyonası 2. Tur’da mücadele eden U17 Kız Millî Takımımız, önceki gün ikinci maçında Hollanda ile karşılaştı. Hollanda’nın ‘-s Gravenzande kasabasında bulunan Sportpark Juliana Stadyumu’nda oynanan mücadeledeyi ev sahibi takım 6-1 kazandı. Hollanda’nın golleri Kyra Koopman (2), Kiki Scholten (2), Victoria Boerboom ve Lont Dechamaily’den gelirken Ay-Yıldızlı Takımımızın tek sayısını Ela Yetim kaydetti.

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, Hollanda Dışişleri Bakanlığında görevli diplomatlar ve Hollanda Futbol Federasyonu yetkilileri maçı birlikte izledikleri maç öncesi verilen resepsiyonda konuşan Büyükelçi Ünal U-17 Kız Milli Futbol takımlarının Avrupa Şampiyonası kapsamında bir araya geldiği müsabakalarda, Türkiye ve Hollanda takımlarının maçı vesilesiyle Hoek’te olmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Türkiye ile Hollanda arasında 1924’de imzalanan dostluk anlaşmasının 100. yıl dönümünü Hollandalı dostlarla birlikte kutladıklarını belirten Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“100. yıl faaliyetlerimizi kıymetli genç sanatçılarımızın çalışmalarıyla başlatmıştık. Bugün genç futbolcu kızlarımızın dostluk maçıyla sürdürüyoruz. Zira gençlerimiz geleceğimizdir. Ülkelerimiz arasındaki dostluk esasen futbolla perçinlenmiştir. İki ülkenin de birbirlerinin takımlarında oynayan pek çok futbolcusu bulunmaktadır. Hollanda’da 11 Türk futbol kulübü ve 1. Lig’de oynayan çok sayıda Türk futbolcu mevcuttur.”

Büyükelçi Ünal, dostluk maçında sportmence oynayan tüm futbolcuları ve maçı kazanan Hollanda takımını tebrik ederek, “Türk-Hollanda dostluğunun sonsuza kadar süreceğine inanıyoruz.” dedi.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ortak futbol tutkusunun Hollanda ve Türkiye’yi birbirine yakınlaştırdığını vurgulayarak, U-17 kadın takımları arasında oynanan Avrupa elemelerinin, bunun en güzel örneği olduğunu kaydetti.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Paylaşımda, bu özel maçla aynı zamanda iki ülke arasındaki 100 yıllık dostluğun da kutlandığı belirtilerek, “Bugün oynayan genç kadınlar, spora duyduğumuz ortak sevginin gerçek elçileriydiler ve maçları halklarımız arasındaki güçlü ilişkilerin bir kanıtı oldu.” ifadesine yer verildi.

HOLLANDA – TÜRKİYE 6-1

Stat: Sportpark Juliana

Hakemler: Nanna Lof Morch Andersen, Anna Kjaer Schmidt, Sevda Nuriyeva, Joanna Vassallo

Hollanda: Danae van der Vliet, Reza Konink, Kyra Koopman (Dk. 66 Hester Algra), Rosalie Renfurm (Dk. 66 Maureen van Drogen), Rose Ivens © (Dk. 89 Fleur Verkooijen), Lont Dechamaily, Kiki Scholten, Aline Weerelts (Dk. 77 Lieve Burgers), Juul Oudenampsen, Victoria Boerboom, Yada Huisman (Dk. 46 Ranneke Derks)

Türkiye: Aliye Tecer, Ecemnur Öztürk ©, Merve Nur Taşucu, Melisa Kurt (Dk. 46 İlayda Baltacı), Elif Ceren Mutlu (Dk. 36 İlayda Tali), Yaren Ersen, Zeynep Türker (Dk. 68 Berra Pekgöz), Aysu Ünver, Burcu Özsoy, Ela Yetim (Dk. 86 Zeynep Bilir), Miray Ayhan

Goller: Kyra Koopman (Dk. 6 ve 54), Kiki Scholten (Dk. 23 ve 75), Victoria Boerboom (Dk. 32), Lont Dechamaily (Dk. 45 pen.), Ela Yetim (Dk. 85)

Sarı Kartlar: Rose Ivens, Ranneke Derks, Lont Dechamaily (Hollanda)

Karşılaşmayı Kadın Futbolu Direktörü Eren Şenyaprak, Amsterdam Başkonsolosu Burak Ersoy ve Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık ile yaklaşık 800 dolayında Türk taraftar da izledi. Hollanda, maç sonunda “TÜRKİYE ve HOLLANDA 100 YILDIR DOSTTUR” yazılı pankart açtı ve iki takım oyuncuları bu pankartın arkasında poz verdi.

İlk maçında İspanya’ya yenilen U17 Kız Millî Takımımız, 20 Mart 2024 tarihinde Ukrayna ile 2. Tur’daki son maçını yapacak.

Teknik Direktör Begüm Üresin tarafından kadroya şu oyuncular davet edildi:

Kaleciler: Sinem Özdemir (Werder Bremen), Aliye Tecer (Beylerbeyi Spor Kulübü)

Defans: Selen Su Yarayan (SC Freiburg), Ecemnur Öztürk (Dudullu), Burcu Özsoy (Horozkent Spor Kulübü), Miray Ayhan (Stabaek FC), Aysu Ünver (East Meadow Soccer Club), Sudenaz Deligöz (Bakırköy Yenimahalle Futbol Kulübü), İlayda Tali (Dudullu)

Orta Saha: Melisa Kurt (RSCA Anderlecht), Merve Nur Taşucu (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K.), Berra Pekgöz (Galatasaray A.Ş.), Zeynep Türker (Bayer 04 Leverkusen), Ela Geçer (Jönköpings Södra IF), Sibel Köksal (RCSV Zestienhoven), Ela Yetim (PSV Eindhoven), Yaren Ersen (Dudullu)

Forvet: Elif Ceren Mutlu (Bakırköy Yenimahalle Futbol Kulübü), Zeynep Bilir (Kayseri Kadın Futbol Kulübü), İlayda Baltacı (TSV Amicitia Viernheim)

Maçı izlemeye gelen yaklaşık 200 kişilik gurbetçi grubu maç sonucunun Türkiye ye yakışmadığını belirterek üzüntülerini dile getirdiler.





Bir cevap yazın