• Cum. May 3rd, 2024

İSLAMİYETİ SEÇEN İTALYAN ASILLI SANDY Dİ BETTA HOLLANDA’DA KUR’AN YAKILMASINA SON KAMPANYASI BAŞLATTI

İSLAMİYETİ SEÇEN İTALYAN ASILLI SANDY Dİ BETTA HOLLANDA’DA KUR’AN YAKILMASINA SON KAMPANYASI BAŞLATTI

Özcan Özbay

Hollanda da son dönemde artan Kuranı Kerim yakılması olayları bu konuya duyarlı ınsanlar tarafından başlatılan bir kampanya ile Protesto ediliyor.

İslamı tanıdıktan sonra Müslüman olan İtalyan asıllı Hollanda vatandaşı Sandy Di Betta tarafından başlatılan ve şu an 32.585 imzaya ulaşılan kampanyada hedef 50 bin imza.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Müslüman halkını kışkırtmaya yönelik yapılan bu Kuraı Kerim yakma eylemi karşısında sessiz laşamadığını belirten Betta kampanya ile ilgili şunları söyledi “Bizler, bu dilekçenin imzacıları, duyarlı Hollanda vatandaşları, ülkemizde Kur’an-ı Kerim’in yakılması ve yırtılmasına son verilmesi için harekete geçme çağrısında bulunuyoruz.

Dilekçede Kur’an’ın tahribinin yasaklanması amaçlanıyor. İslam’ın kutsal kitaplarının provokasyon ve nefret tohumu olarak istismar edilmesinin önüne geçmek istiyoruz.

Hollanda’da, sadece belirli bir topluluğun dini duygularına yönelik bir saldırı olmakla kalmayıp, aynı zamanda bölünme ve hoşgörüsüzlüğün artmasına da katkıda bulunan, Kuran’ın kasıtlı olarak yok edildiği eylemler gerçekleşmektedir. Bu eylemler saldırgandır ve saygı, hoşgörü ve din özgürlüğü ilkelerine aykırıdır.”



Yapılan eylemin ayrıca yasa dışı olduğunu vurgulayan Sandy Di Betta ” Ceza Kanununun 137. maddesinin C fıkrası hükümlerine uyulmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu alanda kolluk kuvvetlerini teşvik ederek, kutsal yazıları ihlal eden eylemleri etkili bir şekilde caydırmayı amaçlıyoruz.
Ayrıca kutsal kitapların yok edilmesinin önlenmesine de dikkat edilerek toplumdaki belirli grupların zarar görmesinin önüne geçilmesini umuyoruz.

Birbirimizin inançlarına saygının ve dini özgürlüğün merkezi olduğu bir toplum için çabalıyoruz. Böyle bir yasağın getirilmesi hoşgörünün geliştirilmesine ve gereksiz çatışmaların önlenmesine yardımcı olacaktır.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Hollanda’da Kuran tahribatının durdurulmasına ve çeşitliliğe saygı ve anlayışa dayalı bir toplumun desteklenmesine desteğinizi göstermek için bu kampanyayı imzalayın.”dedi.

KAMPANYA YA KATILMAK İÇİN BURAYI TIKLAYIN

Bir cevap yazın