• Cts. Nis 27th, 2024

AEV Münih’te Aşık Veysel Anma Gecesi Düzenledi

ByHaber Merkezi

Ara 18, 2023

AEV Münih’te Aşık Veysel Anma Gecesi Düzenledi

Tevfik ŞENDÖL- Aynur ÜNAL/ MÜNİH

Münih’in 38 senelik köklü derneklerinden olan AEV München e.V. ( Münih Yabancı Veliler Derneği) Anton- Fingerle-Zentrum’da Aşık Veysel’in ellinci ölüm yıldönümü nedeniyle anma gecesi düzenledi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Bu özel geceyi 2018 yılında kurulan AEV-Türk Halk Müziği Korosu katılımcıları ve onların şefliğini yapan Kora şefi yılların bağlama üstadı Hakkı Şengül ve şan dersi hocası Nüket Taşkın büyük bir özveri ile hazırladılar.

Açılış konuşmasını AEV Başkanı Yüksel Ekici yaptı. Günün sunuculuğu Türkçe Başak Tütüncü ve Almanca Julia Berthold tarafından iki dilde yapıldı. Koro üyelerinin üstün kalitedeki müzik performansları, üyelerden Sema Berthold’un oyunlarıyla konukları coşturması büyük beğeni topladı.



400 kişilik salonun tamamen dolu olması sevindiriciydi.

Koro, konserin birinci bölümünde Aşık Veysel türküleri seslendirirken ikinci bölümde Nüket Taşkın ve solo dinletilerle gece final buldu. Geceye katılan T.C. Münih Muavin Konsolosu Ayşe Saraç,bu güzel gecede emeği geçenleri kutladı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
25 Ekim 1894’de doğan ve 21 Mart 1973’de ölen, görme yeteneği olmamasına rağmen birçok ölümsüz esere imzasını atan Aşık Veysel’in ellinci ölüm yıldönümü olması nedeniyle UNESCO 2023 yılını Aşık Veysel Yılı ilan etmesi ayrıca gurur verici idi.

13 Nisan 2024 tarihinde AEV-Türk Halk Müziği Korosu aynı yerde bu sefer bir sıra gecesiyle sevenleriyle buluşacak. AEV München derneğinin eklentileri için www.aev-muenchen.de sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın