• Per. May 9th, 2024

Pegida Lideri Mahkeme Salonunda Kuran-ı Kerim’i Yırttı

ByHaber Merkezi

Kas 9, 2023

Pegida Lideri Mahkeme Salonunda Kuran-ı Kerim’i Yırttı

Den Haag’da gerçekleşen mahkeme duruşmasında, Irkçı ve İslam karşıtı Pegida hareketinin Hollandalı lideri Edwin Wagensveld, çarpıcı bir eyleme imza attı. Perşembe günü öğleden sonra mahkeme salonunun önünde ve içinde Kuran-ı Kerim’i yırtan Wagensveld, dikkatleri üzerine çekti.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Wagensveld, Kuran-ı Kerim’i yırttıktan sonra savcılığın tarafsız olmadığına inandığını belirterek mahkeme salonundan ayrıldı. Savcı, bu eylem için 700 euro para cezası talep etti.



Savcının iddiasına göre, Wagensveld sadece kitabı yırtmakla suçlanmıyor, aynı zamanda Müslümanların İkinci Dünya Savaşı döneminde Hitler’in Hollanda’da gerçekleştirdiklerini istediği öne sürülüyor. Bu durum, savcıya göre cezalandırılabilir bir hakaret sınırını aşmış.

AD gazetesinin haberine göre, Wagensveld, davayı “bir kukla gösterisi” olarak nitelendirdi ve ardından “İslam’ın canı cehenneme” diye bağırdıktan sonra salondan çıktı. Dava, davalı olmadan normal prosedüründe devam etti.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Mahkeme, Wagensveld’in suçlamalarını 23 Kasım günü saat 13:00’te açıklayacak. Olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve mahkeme kararı merakla bekleniyor.


Bir cevap yazın