• Pts. May 20th, 2024

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85.yıldönümü töreni Münih Başkonsolosluğu kabul salonunda yapıldı

ByHaber Merkezi

Kas 10, 2023

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85.yıldönümü töreni Münih Başkonsolosluğu kabul salonunda yapıldı

Tevfik ŞENDÖL/MÜNİH

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıldönümünde, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” töreni Münih Başkonsolosluğu kabul salonunda yapıldı. Törene Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan, ataşeler, muavin konsoloslar ve Başkonsolosluk çalışanlarının yanı sıra; Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen tören 2 dakikalık saygı duruşu ve sonrasında İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Başkonsolos Süalp Erdoğan selamlama konuşmasını yaptı. Konuşmasında “10 Kasım’ın Atatürk’ü anmanın yanı sıra manevi şahsiyetinde elde ettiğimiz kazanımları hatırlamamız gereken bir gün” olduğunu vurgulayan Süalp Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk’ün çok yönlü ve tarihte iz bırakmış bir devlet adamı olduğunun altını çizdi.



Başkonsolos Erdoğan’ın ardından kürsüye gelen Eğitim Ataşesi Dr. Akın Deveci “Atatürk ve Cumhuriyetin Kazanımları” temalı konumasını gerçekleştirdi. Konuşmasında “Atatürk’ün en büyük mirasım dediği Cumhuriyetin kazanımlarını idrak etmek onu anlamanın en önemli yoludur” ifadesini kullanan Deveci, Cumhuriyetin felsefesi ile her vatandaşın elde etmiş olduğu kazanımlara dikkat çekti. Muavin Konsolos Emre Keleş’in günün anlam ve önemini ifade ettiği konuşmasından sonra, UID Bayern Bölge Başkanı Vedat Göktaş ile Cihan Sendan 10 Kasım’a ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaştı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak, manevi şahsiyetlerini hatırlamak üzere gerçekleştirilen tören konuşmaların ardından sona erdi.

Bir cevap yazın