• Cts. Nis 27th, 2024

Münih’ te Türkiye Cumhuriyeti’ nin kuruluşunun 100. Yıl Çoşkuyla Kutlandı

ByHaber Merkezi

Kas 1, 2023

Münih’ te Türkiye Cumhuriyeti’ nin kuruluşunun 100. Yıl Çoşkuyla Kutlandı

Tevfik ŞENDÖL / MÜNİH

Münih, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yılı zengin bir programla kutlandı. Organizasyonu “Birlikten Kuvvet Doğar” diyerek Münih Türk Sivil Toplumu üyeleri başta Gonca Onal, Levent Karadağ, Levent Ekiz ve Orhan Şöhmelioğlu olmak üzere birçok dernek el ele vererek düzenledi.



Sunuculuğunu Aleyna Bozkurt ve Selen Gürler yaptığı Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yılı kutlamasın da açılış konuşmasını Münih Başkonsolosluğu Eğitim Ateşesi Dr. Akın Deveci yaptı. Saygı duruşundan sonra soprano sanatçısı Angela Ahıskal İstiklal marşını katılımcılarla beraber okuyarak herkesi gururlandırdı. Angela Ahıskal’ı piyanoda Nihal Lale Iyegün eşlik etti.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Oldukça zengin bir programda yer alan gruplar arasında Trabzon-Karadeniz Halk oyunları Ekibi, Türkiyem Foklor Halk oyunları Ekibi, Uygur Halk oyunları, Türkgücü Münih ( Cumhuriyet’in kızları), Elvan Halk Oyunları Ekibi, Zeki Bekar Saz Okulu, Iz okulu öğrencileri ve öğretmenleri Nuray Toksoy, misafir sanatçı Ruşen Aydeniz ve Yusuf Eröksüz ve orkestrası katılımcılara harika ve coşkulu anlar yaşattılar.


Emekli Albay Askeri Müze Müdürü Ömer Faruk Arslan’ ın oluşturduğu “ Fotoğraflarla Cumhuriyetin Sanayi Öyküsü “ sergisinin de büyük ilgi çektiği kutlamada ayrıca , Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kemal Arı güzel bir konuşma yaptıktan sonra kitaplarını imzalayarak hayranları ile fotoğraf çektirdi. Bu özel günde emeği geçen kişilere Münih Türk Sivil Toplumu adına Genel Kuruldan Gonca Onal, Levent Ekiz ve Levent Karadag tarafından bir teşekkür belgesi takdim edildi. Çocuklar için de bir sürü etkinlik vardı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
MEB bağlı öğretmenlerden Çiğdem Ayhan’ ın 100’üncü yıl için “100 Çocuk, 100 Sergisi” ilgili çocukların önceden hazırlayıp yolladığı resimler de sergilenerek çocuklar sevindirildi. Herkes bu anlamlı günde hep beraber bir yürek olmanın gururu ve sevinci ile salondan ayrıldılar.

Bir cevap yazın