• Pts. May 20th, 2024

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve beraberindeki heyet Hollanda da

ByHaber Merkezi

Eki 21, 2023

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve beraberindeki heyet Hollanda da

Özcan Özbay / Zeki Baran

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve beraberindeki heyet, Hatay şehrinin yeniden yapılanması için Hollanda’ya bir ziyaret gerçekleştirdiler.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Bu ziyaret çerçevesinde, Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Kalkınma Bankası, Hollanda Belediyeler Birliği, Amsterdam Belediyesi, Delft Üniversitesi ve Hollandalı akademisyenler, kent plancıları, finans uzmanları ve işverenler bir araya gelerek Hatay için ortak bir konsorsiyum oluşturmayı planlamaktadır.

Ayrıca, 6 Şubat depremlerinden hemen sonra Amsterdam Belediye Başkan Vekili Touria Meliani ve ekibi ile bir araya gelinmiş ve önümüzdeki dönem için çeşitli projeler üzerinde görüşüldü. Ayrıca, Hollanda’da bulunan Hataylıların yakın dostları olarak kabul edilen Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsemaa’ya başsağlığı dilemiştir.


Hatay’ın yeniden yapılanma sürecinde büyük emek veren Lahey Büyükelçisi Selçuk İnan da ziyaret edilmiş ve desteği için teşekkür edilmiştir. Ayrıca, Ankara’da uzman bilim insanlarının katılımıyla “Hatay Planlama Forumu-Kritik Altyapı Çalışması” gerçekleştirilmekte ve insanların mutlu yaşayabilecekleri, güvenli bir gelecek kurabilecekleri bir kentsel tasarım anlayışı görüşülmektedir. Bu çalışmalara katkı veren isimlere teşekkür edilmiştir.

Bu ziyaretlerin ve işbirliği girişimlerinin, Hatay’ın yeniden inşası ve gelişimi için önemli adımlar olduğu anlaşılmaktadır.

Hollanda ziyareti hakkinda konuşan Başkan Savaş “Hatay’ın yeniden yapılanma sürecinde çeşitli projeleri değerlendirmek üzere bulunduğumuz Hollanda’da, Lahey Büyükelçimiz Sayın Selçuk Ünal’ı ziyaret ettik.

Deprem sonrası acil kurtarma, yardımların ulaşması gibi konularda bölgemiz için büyük emek veren Sayın Büyükelçimize ve Sayın Başkonsolosumuz Mahmut Burak Ersoy’a ilgi ve destekleri için teşekkürlerimi sunarım.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Deprem yaşamış tüm bölgelerde daha güvenli, dirençli, yaşanabilir çevre ve kırsal-kentsel yerleşimler oluşturmak için Ankara’da konusunda uzman bilim insanlarımızın katılımıyla “Hatay Planlama Forumu-Kritik Altyapı Çalışması”nı gerçekleştiriyoruz.



Şehrimizde insanlarımızın yaşamaktan mutlu olacakları, geçmişlerinin yok olmadığını ve geleceklerini güvenle kuracaklarını hissedecekleri bir kentsel tasarım anlayışının görüşüldüğü çalıştayımızın Moderatörlüğünü yapan başta Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu’na, UNDP Türkiye temsilcisi Sayın Louisa VINTON’a, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Mustafa Kemal Çokakoğlu’na, tüm emek ve hassasiyetleriyle toplantımıza katılan hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir cevap yazın