• Per. Mar 28th, 2024

9. KIRMIZI LALE FİLM FESTİVALİ SONA ERDİ

ByHaber Merkezi

Haz 6, 2023

9. KIRMIZI LALE FİLM FESTİVALİ SONA ERDİ

Özcan Özbay

Hollanda Red Tulip Foundation (Kırmızı Lale Film Festivali) tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Kırmızı Lale Film Festivali, Hollanda’nın Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Schiedam ve Maastricht şehirlerinde yapıldı.


16 Film, 5 şehirdeki 6 sinema salonunda seyirci karşısına çıktı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Kırmızı Lale Film Festivali bu yıl Ünlü Yönetmen Çağan Irmak, Ekin Koç ve Türk sinemasının unutulmaz sanatçısı Hale Soygazi’yi ağırladı.

9. Kırmızı Lale Film Festivalinde Çagan Irmak’a Onur Ödülü verilirken, geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Rıza Akın ve Hale Soygazi’ye de Yaşam Boyu Başari Ödülü verildi.

Bu yıl Tayfun Pirselimoğlu’nun Kerr, Ferit Karahan’ın Okul Tıraşı, Emre Kayış’ın Anadolu Leoparı, Fatih Özcan’ın Mavzer, Metin Yeğin’in Grev filmleri ödül için yarıştı.

Hollanda’nın tanınmış yönetmeni Eddy Terstall, Saban Ol, Peyami Çelikcan, Meral Uslu, Jascha de Wilde’nin oluşturduğu jüri En İyi Film ödülünü Anadolu Leoparı’na, En İyi Yönetmen Ödülü’nü de Ferit Karahan’a verdi.


Rotterdam Lantaren Venster sinemasında 4 Haziran Pazar günü yapılan kapanış törenine Türkiye’nin Hollanda Büyükelçisi Selçuk Ünal’da katılarak bir konuşma yaptı.

Büyükelçi Ünal konuşmasında “Hollanda gibi çok kültürlü bir topluma sahip bir ülkede Kırmızı Lale gibi önemli bir etkinliğin dokuzuncu kez düzenleniyor olması, sadece buradaki toplumumuzun birlik ve beraberliğini desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda çesitli köken ve kültürlere mensup insanların ülkemizi, insanımızın ve kültürümüzün daha yakından tanınmasına imkan sağlıyor.” dedi.



Kapanis töreninde teşekkür konuşması yapan Hollanda Kırmızı Lale Vakfı Başkanı Mehmet Emin Alkanlar festivalin gerçekleşmesi için desteklerini sunan belediyeler ve Yunus Emre Vakfı’na tesekkür ederken, Yunus Emre Enstitüsü Amsterdam Koordinatörü Adil Akaltun da festivalin önemine vurgu yapan bir konuşma yaptı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Festivalin sunuculuklarını Yeliz Arman ve Bülent Evren yaparken, TRIO 020 müzik grubu da geceye renk katan bir konser verdi.

Bir cevap yazın