• Per. Mar 28th, 2024

Kanto’nun Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu hayatını kaybetti

ByHaber Merkezi

Haz 6, 2023

Kanto’nun Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu hayatını kaybetti

Kantocu, ses sanatçısı ve oyuncu Nurhan Damcıoğlu, 82 yaşında yaşamını yitirdi.

90’lı yıllarda televizyonlar Ramazan Eğlencesi temalı programlarda iftar saatinde ekranların vazgeçilmez ismi ünlü kanto kraliçesi Nurhan Damcıoğlu, 82 yaşında İzmir’de hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının kalp yetmezliği sebebiyle vefat ettiği öğrenildi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Nurhan Damcıoğlu kimdir?
Nurhan Damcıoğlu, 29 Ağustos 1941 tarihinde Ankara’da Mustafa ve Hafize (Ürper) Damcıoğlu çiftinin kızı olarak dünyaya gelmiştir. Kendisi dokuz kardeşin arasında yer almaktadır. Babası üç kardeşini Keçiören’deki Çocuk Esirgeme Kurumu’na vermiştir ve annesi Ankara Devlet Tiyatrosu’nda terzi olarak çalışmaktadır.


Nurhan Damcıoğlu, tiyatro ve dansla tanışarak 8 yaşında Ankara Devlet Tiyatrosu çocuk bölümünde tiyatroya adım atmıştır. Aynı zamanda madam Margadan bale dersleri almıştır. Ankara Cebeci Ortaokulu’ndan mezun olduktan sonra 16 yaşında Devlet Tiyatrosu’nda sahne almaya başlamıştır. İstanbul’a taşınan Damcıoğlu, Toto Karaca, Gülriz Sururi-Engin Cezzar, Ayfer Feray-Nisa Serezli, Arena Tiyatrosu, İstanbul Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatroları ve Mücap Ofluoğlu Topluluğu gibi çeşitli tiyatrolarda çalışmıştır. Ayrıca Toto Karaca’dan dinlediği ilk kanto şarkısıyla da tanışmıştır. Kanto sanatını modernize ederek günümüzde kanto kraliçesi olarak anılmaktadır.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Nurhan Damcıoğlu, repertuarını 1930’ların kantolarını modernize ederek oluşturmuştur. Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Hollanda, Amerika gibi ülkelerde müzikaller ve konserlerde performans sergilemiştir.


Sanatçı, müzik kariyerine de adım atmış ve çeşitli plaklar, kasetler ve CD’ler yayımlamıştır. Aynı zamanda tiyatro oyunlarında da başarılı performanslar sergilemiştir.

Nurhan Damcıoğlu’nun özel hayatıyla ilgili olarak iki kez evlendiği ve ikinci evliliğinin dokuz yıl sürdüğü bilinmektedir.



Sanatçı, kariyeri boyunca birçok ödül kazanmıştır, bunlar arasında Milli Folklor Ekibi ile kazandığı altın ve gümüş madalyalar, Sanatçılar Derneği Jüri Özel Ödülü ve Yavuz Plak tarafından verilen Altın Plak gibi ödüller yer almaktadır.

Nurhan Damcıoğlu, sinema filmlerinde de rol almış ve televizyon dizilerinde yer almıştır.

Bir cevap yazın