• Cum. Mar 29th, 2024

TÜRK SAĞLIK SEKTÖRÜNDEN HOLLANDA YA BÜYÜK YATIRIM

ByHaber Merkezi

Haz 6, 2023

TÜRK SAGLIK SEKTÖRÜNDEN HOLLANDA YA BÜYÜK YATIRIM

Özcan Özbay

Türk Sağlık sektörü Dünya piyasasinda ciddi bir yer edinmek için açılış çalışmalarına Hollanda dan başladı.

Önce Amsterdam da yapılan 2 günlük Health Tourism Festivali ve hemen ardından Rotterdam da açılışı yapılan World Health Tourism Center Binası ve içeriği, Türk Sağlık sektörünün bu konudaki ciddiyetinin en belirgin örnekleri oldu.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
EU Trade Centers B.V. tarafından Dünya çapında açılması hedeflenen Merkezlerin ilki olan World Health Tourism Center (Dünya Sağlık Turizmi Merkezi) 3 Haziran 2023 Cumartesi akşamı T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal’ın da katılımı ile Rotterdam Capella da yapıldı. Tanıtım kokteyline Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı için Türkiye’den Hollanda’ya gelen hastane, klinik ve sağlık turizmi Temsilcilerinden oluşan yaklaşık 200 davetli katıldı.


Davetlilere Merkez binanin gezdirilmesinin ardindan yapılan konuşmaların ilkini TOBB Fuarcilik Meclisi Baskani Cihat Alagöz davetlilere hitaben yaptigi hoşgeldin konuşması ile gerçekleştirdi. Alagöz konuşmasında neden böyle blr merkeze gerek duyulduğunu, merkezin işlevini ve amaçlarını anlattı ve, “Dünya Saglik Turizmi Merkezi’nin saglik firmalarimizi tek çati altinda bulusturan bir merkez haline gelip kalici isbirliklerine imkan saglamak ve dünyaya Rotterdam’dan açilmak için ilk adimi atmis bulunuyoruz” dedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Daha sonra mikrofona davet edilen Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran sağlık turizminde şu andaki mevcut gelirin 2 milyar dolar civarinda olduğunu ifade etti. Baran, hedefin 20 milyar dolar oldugunu belirterek Rotterdam’da açılan bu sağlık merkezi ile hedefe daha hızlı ulaşılacağına inandığını vurguladı.


World Health Tourism Center (Dünya Sağlık Turizmi Merkezi) Rotterdam şubesinin kurucu ortaklarından Ethem Emre de uzun süre araştırılmış ve eksikliği görülen böyle bir oluşumun içinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Açılışın son konuşmasını yapan Büyükelçi Selçuk Ünal ise konuşmasında iki gündür sağlık fuarına gösterilen yoğun ilginin ardından böyle bir merkezi görmekten duydugu memnuniyeti belirterek Hollanda’da göreve geldiği ilk haftalarda Cihat Alagöz’ün kendisini ziyaret ederek bu proje hakkında bilgi verdiğini söyledi. Büyükelçi Ünal, “Cihat bey o ziyarette bu projeyi o kadar heyecanla anlatmıştı ki, aynı heyecanı bize de aktardı. Tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.


Bir cevap yazın