• Cts. Nis 20th, 2024

Hollandali Bisikletçiler Bilecik’te Mola Verdi

ByHaber Merkezi

Haz 2, 2023

Hollandali Bisikletçiler Bilecik’te Mola Verdi

Hollanda’dan bisikletleriyle dünya turuna çikan çift, Istanbul’dan sonra geldikleri Bilecik’te mola verdi. Geceleri çadirda kalan çift, Bisikletliler Dernegi Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz tarafindan karsilandiklari kentte tarihi mekanlari gezdi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Hollanda’dan bisikletleriyle dünya turuna çikan ve yolun bir bölümünü trenle kateden çift, Istanbul’dan sonra geldikleri Bilecik’te mola verdi.

Gürcistan’in baskenti Tiflis’e gitmeyi hedefleyen kres ögretmeni Vera ve elektrik mühendisi Jesse, günde ortalama 70 kilometre yol aliyor.


Geceleri çadirda kalan çift, Bisikletliler Dernegi Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz tarafindan karsilandiklari kentte tarihi mekanlari gezdi.

Jesse ve Vera, AA muhabirine, Türkiye’de insanlarin misafirperver oldugunu, kültürü ve tarihi zengin Bilecik’in sakinlerinin kendilerini yemege ve çaya davet ettiklerini söyledi.

Hakan Yavuz ise dernek olarak son 10 yilda, 33 ülkeden 200’ü askin yabanci bisikletli gezgini konuk ettiklerini aktardi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Hollandali çiftin Slovenya’ya kadar trenle ulasim sagladigini, bu ülkeden de Bilecik’e kadar 2 bin kilometre pedal çevirdigini belirten Yavuz, söyle konustu:



“Konya, Iç Anadolu ve Dogu’dan Gürcistan’in baskenti Tiflis’e gidecekler. 5 bin kilometre katetmeyi planlamislar. 10 haftalik yapmislar. Çift, daha önce Avrupa’da ‘Warm Showers’ rotalari var, kendilerini deneyimlemisler. Burada turizm konusunda ve diger ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Bisikletli turizm kismini temsil ediyorum. Sufi Yolu var, Istanbul’dan Konya’ya giden 800 kilometrelik yol, bu yolu da takip ediyorlar. 100 kilometresi Bilecik’ten geçiyor.”

Yavuz, gerek sosyal medya gerekse bisiklet misafir agirlama sitesi “Warm Showers” araciligiyla bisiklet tutkunlarinin kendisine ulastigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA



Bir cevap yazın