• Cum. Nis 19th, 2024

Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosundan Muhteşem Bir Konser Daha

ByHaber Merkezi

May 15, 2023

Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosundan Muhteşem Bir Konser Daha

Özcan Özbay

Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosu önceki akşam Zuidplein Tiyatro Salonunda yine muhteşem bir konser verdi. 2001 yılında kurululan Koro bu zamana kadar her yıl ülke genelinde konserler verirken pandemi nedeniyle sevenlerinden uzak kalmış, ama herşeyin normale dönmesiyle yine o muhteşem konserlerine bir yenisini daha ekledi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Konser saatini bekleyen misafirlere arastirmaci Bülent Türker in de bir süprizi vardıç Bülent Türker Deprem bölgesinde yaşadığı anılardan oluşan resim sergisini açarak misafirlere bölge hakkında bilgi verdi.

Ayşe Yüksel ve Selin Karar`ın sunuculuğunu üstlendiği, İki bölüm olarak hazırlanan Konserin ilk bölümünde Acemısıran eserlerine yer verildi. Şef Burak Savaş yönetimindeki koroda, 12 Erkek, 18 Hanım Solist ve 9 müzisyenin görev aldı. Konseri Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık ta izledi.



Konser başlangıcında, konserin ortaklarından Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı başkanı Nilgün Şahin sahneye davet edildi. Şahin konuşmasında bu birlikte çalışmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek “Yakaladığımız bu birlikteliği sürdürmeliyiz. Bölgeye iki kez gitmiş biri olarak oradaki insanlarımızın halen çok ihtiyaçlarının olduğunu söylemek zorundayım. Yardımlarımızı ve bölge halkının sıkıntılarını unutmayalım, unutturmayalım.”dedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Şef Burak Savaş yönetimindeki koro ve solo olarak seslendirilen güzel eserlerden oluşan ilk bölümün ardından ikinci bölüm başlangıcını yaylı tambur ile kendi çalıp söylediği harika iki eserle yaptı.

Güzel eserler seslendirilirken aynı zamanda seslendirilen eserlerin bestecilerin de hayatları haklında bilgiler ekrana yansıtıldı.



Konser sonrasında sahneye davet edilen aynı zamanda korist olan Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosu yönetim kurulu başkanı Erhan Günbulut Amaçlarının Türk klasik müziği sevenleri biraraya getirmek, birlikte şarkı söylemek ve Türk kültürünü hollandaya en iyi şekilde tanıtabilmek, Türk klasik müziğini yeni nesillere aktarabilmek olduğunu dile getirdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde gerek koro gerekse solistler izleyenlerden tam not aldı.

Bir cevap yazın