• Cum. Mar 29th, 2024

BEYAZ AY DERNEĞİNDEN ANLAMLI FİLM, BUĞDAY TANESİ

ByHaber Merkezi

May 15, 2023

BEYAZ AY DERNEĞİNDEN ANLAMLI FİLM, BUĞDAY TANESİ

Özcan Özbay
Hollanda Beyazay derneği önceki akşam Amsterdam Corendom Hotel sinema salonunda üyelerine yönelik bir film akşamı düzenledi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Henüz daha bebekken buğday tarlasında çıkan yangında, vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Serkan’ın hayata tutunma mücadelesini ve kendi gibi olan milyonlara umut olma hikayesini anlatan Buğday Tanesi isimli film için Amsterdam Corendom Hotelde biraraya gelen Beyazay derneği üye, yönetici ve ailelerinden oluşan bir grup filmi gözyaşları içerisinde izledi.



Filmi ilgi ile izleyen katılımcılardan Vildan Turan “Film cok güzeldi. Bizleri buraya davet eden Beyazay yöneticilerine teşekkür ederim. Bu tür etkinliklere ilk kez katıldım ama bundan sonra sürekli katılacağım.” dedi. Filmin en çok hangi sahnesinden etkilendiğini sorduğumuzda da “sorunlar karşısında güclü duruş beni çok etkiledi.” dedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Daha sonra izleyicilerden İbrahim Yıldız da Film çok güzeldi, çok etkilendim ve duygulandım. Asla tüm engellere karşı pes etmeyecek güçlü durmayı anlattı. En çok etkilendiğim sahnede Serkan Bayram ın asla pes etmeyerek Avukat olduğu ve sonrada engelli bir genci basket takımında oynamaya ikna etmesi beni çok etkiledi. dedi.


Geceyi organize eden Beyazay Hollanda derneği başkanı Aynur Gül Çakır da mikrofonlarımıza yağtığı konuşmada “Öncelikle tüm Annelerin ve özel Annelerin Anneler günü kutlu olsun. Bu güzel filmde toplum olarak engelli insanları dışlamadan birlikte yaşayabilmeyi örnek etmeye çalıştık. Özel olarak bu gün anneler gününe denk getirerek Özel annelerin gününü özel kutlamak istedik.” dedi.

Tüm katılımcılar daha sonra hep birlikte yemek eşliğinde sohbet ettiler.


Bir cevap yazın