• Cum. Nis 19th, 2024

Zeki Baran “Farklı görüşlere saygılı olalım!”

ByHaber Merkezi

May 13, 2023

Zeki Baran “Farklı görüşlere saygılı olalım!”

Türkiye de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Mılletvekili seçimleri hakkında Hollanda Türkler için danışma Kurumu Başkanı Zeki Baran Türkçe ve Hollandaca olarak yazılı bir açıklamada bulundu. IOT Başkanı Baran ın açıklaması aynen şöyle:

14 Mayıs Pazar günü Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri yapılacak. 29 Nisan – 7 Mayıs 2023 tarihleri arasında Hollanda’da ikamet eden ve isteyen Türk vatandaşları genel
olarak kurallara uygun şekilde değerlendirilen seçim süreçleri kapsamında (Amsterdam’da son saatler hariç) sakin şekilde oylarını kullandılar.

Hollanda’da Türkler İçin Danışma Kurulu (IOT) olarak, 14 Mayıs seçimlerinin sonuçları ne olursa olsun, tüm vatandaşları sakin olmaya, aşırı tutum ve davranışlardan uzak durmaya çağırıyoruz.
Hepimiz Hollanda’da yaşıyoruz ve buradan kaynaklanan sorunların çözümü için birbirimize ihtiyacımız var. Elbette aramızda görüş ayrılıkları, farklı siyasi ve dini görüşlere sahip olanlar var.
Tüm vatandaşlarımızı seçim sonuçlandıktan sonra olası kışkırtmalara karşı sakin olmaya çağırıyor ve herkesi, farklı düşünen insanların görüşlerine saygı göstermeye davet ediyoruz.

Oproep tot kalmte en respect!.
Op 14 mei, zondag aanstaande, vinden in Turkije verkiezingen plaats voor het parlement en de president.
Tussen 29 april tot en met 7 mei hadden Turkse Nederlanders die dat wilden gelegenheid om hun stem uit te brengen. In overeenstemming met de doorgaans algemeen als correct beoordeelde
stemprocedure in Turkije is (met uitzondering van het laatste uur) het stemmen in Nederland grotendeels vreedzaam verlopen.
We roepen iedereen op om ongeacht de uitslag van de verkiezingen van 14 mei kalm te blijven en het hoofd koel te houden.
Wij leven in Nederland en we hebben elkaar nodig om de vraagstukken waarmee we hier te maken hebben het hoofd te bieden. Natuurlijk zijn er meningsverschillen en verschillende politieke en
religieuze stromingen. Maar we moeten samenwerken om een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van de problemen in Nederland.
We roepen u daarom op: Blijf kalm en houd u hoofd koel! Respecteer dat andere mensen niet dezelfde mening hebben als de uwe!

Zeki Baran

Bir cevap yazın