• Cum. Nis 26th, 2024

Vlaardingenli Türklerden Hatay’a 110 konteyner evlik ‘Vlaardingen Köyü’

ByHaber Merkezi

Nis 22, 2023

Vlaardingenli Türklerden Hatay’a 110 konteyner evlik ‘Vlaardingen Köyü’

Özcan Özbay

6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depRADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZrem sonrası yardım seferberliğinin başlatıldığı Hollanda’da, Vlaardingenli Türkler, önemli bir bağışa imza attı.

Yaklaşık 6 bin Türk vatandaşının yaşadığı Vlaardingen`de Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin Bektaşlı Köyü’ne 110 adet konteyner evden oluşan bir köy kurdular. Depremin dördüncü haftasında bölgeye giderek durumu yerinde inceleyen Ömer Ünalar, Sezer Zorlu, Ahmet Karacan ve Ali Özen bölgeye acil ev ihtiyacını tespit ederek kolları sıvadılar.

Toplanan yardımların yeterli miktara ulaşması ile hemen ilk etap için Hatay`ın Kırıkhan ilçesinin Bektaşlı köyünün bir bölümüne 50 adet konteyner evler kuruldu. Bunun yeterli olmadığını düşünen ekip daha sonra yine aynı bölgeye ama başka bir alana 110 konteyner evden oluşan bir köy oluşturmaya başladılar.

Konteyner bulmakta zorlandıklarını açıklayan Vlaardingen li gönüllü yardımseverlerden Ömer Ünalar “Bulduğumuz konteyner evlerin yeterli olmadığını görünce Konya, Adapazarı ve Nevşehir den takviyeler yaparak ilk etapta 50 konteyner ev teslim ettik. Sonrasındada bunu bir köye çevielim diye düşündük ve Vlaardingen köyü tabelasını dahi taktığımız 110 konteyner evden oluşan bir köy kurduk. Son olarak ta bu köyümüze 4 konteynerden oluşan bir de çamaşırhane kurduk ve teslim ettik. Bayram öncesinde yerleşime açılacaktı ancak yetişemediği için bayramın hemen ardından 110 hanelik bu köyümüzün açılışı yapılacak.”dedi.

Bundan sonraki projelerinin çocuklara yönelik olacağınıda ekleyen Ünalar “Büyükler için yapmayı düşündüklerimizi tamamladık. Şimdi sıra çocuklarımızda. Onlara köyümüz içerisinde oyun alanları, derslikler, kütüphane, eylence yerleri gibi yerler yapmayı planlıyoruz.”dedi.

Bir cevap yazın