• Per. Nis 25th, 2024

Başkonsolos Kısacık Makamını Çocuklarla Paylaştı

ByHaber Merkezi

Nis 23, 2023

Başkonsolos Kısacık Makamını Çocuklarla Paylaştı

Özcan Özbay

Dünyada çocuklara ayrılmış tek bayram olarak bilinen ve kabul edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda coşku ile kutlandı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Başta Türkiye ve Türki Cumhuriyetler olarak tüm Dünya da aynı coşku ile kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri her yıl olduğu gibi bu yılda Rotterdam Başkonsolosluğunda çoşku ile kutlandı.



Ev sahipliğini Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık’ın yaptığı ve Rotterdam Başkonsolosluğu konferans salonunda gerçekleşen kutlamaya hem çocuklar hem de aileleri büyük ilgi gösterdiler.
TV OLARAK IZLE
Bayrak ve balonlarla süslenen salonda çocuklara ve misafirlere ikramda bulunuldu. Sunuculuklarını Esma Genç ve Ege Boyraz`ın yaptığı program Saygı duruşu veİstiklal Marşının okunması ile başladı. Başkonsolos Sevgi Kısacık yaptığı hoşgeldin konuşmasında “Bu gün burada bizi yalnız bırakmayan öğretmen öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Öğretmen ve öğrencilerimiz gerçekten layık olduğu gibi büyük bir özveri ile çalışmışlar. Çok keyifli bir gün geçirdik. Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında meclisimizin 103. cu ytildonumu layıkı ile kutladığımıza inanıyoruz. Daha nice bayramlarda hep birlikte olmak dileği ile inşallah, bu vesile ile Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramınıda kutluyorum.”dedi.



Tulp Enstitüsü öğrencilerinin hazırladığı şiir dinletisinin ardından dans gösterileri sunuldu. Daha sonra geleneksel Makam koltuğuna oturmak için Başkonsolosluk makamına geçildi ve burada çocuklar Rotterdam Başkonsolosluğu koltuğuna oturarak hem Başkonsolos Kısacık ile hem de aileleri ile resimler çektirdiler.





Bir cevap yazın