• Sal. Nis 23rd, 2024

YURTDIŞINDA YAŞAYAN ENGELLİ KARTI SAHİPLERİNE TÜRKİYE`DEN MÜJDE

ByHaber Merkezi

Mar 10, 2023

YURTDIŞINDA YAŞAYAN ENGELLİ KARTI SAHİPLERİNE TÜRKİYE`DEN MÜJDE

Özcan Özbay

Yurtdışında yaşayan ve buradan herhangi bir sebeple engelli kartı alan Türk Vatandaşlarımıza Türkiye de toplu taşıma araçları uvretsiz olacak. TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya bu konuda bir basın açıklaması yayımladı.



TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Zafer Sırakaya’nın Engelli Kartlarının Türkiye’deki haklarına ilişkin T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde T.C. İçişleri Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu yeni uygulamayla yurtdışı engelli kartına sahip olan Türk vatandaşlarına sunulan hizmetler aşağıdaki gibidir:



– Şehiriçi toplu taşıma araçlarından ücretsiz

– Şehiriçi ve şehirlerarası demiryolu ulaştırma hizmetlerinden ücretsiz,

– Şehiriçi ve şehirlerarası deniz ulaşımı hizmetlerinden ücretsiz,

– Türk Hava Yolları A.Ş.’den alacağı yurtiçi uçak biletlerinden %25 indirimli olarak

– BTK kararı kapsamında telefon, internet ve GSM faturalarından %25 indirimli

– Devlete ait opera, bale ve tiyatro gösterilerinden ücretsiz

– Sinema biletlerinden %50 indirimli

– Müze ve ören yerlerinden ücretsiz

– Belediyelerce ya da diğer yetkili makamlarca münhasıran engellilere sunulan ücretsiz veya indirimli diğer bütün hizmetlerden yararlanabilecektir.

Konu ile ilgili olarak bir de açıklama yapan Sarıkaya “Bizlere gelen talepler doğrultusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde İçişleri Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle Yabancı ülke makamlarınca düzenlenen engelli kimlik kartlarının, apostil işlemi yapılarak ve Türkiye’de sosyal hizmet merkezlerinde tanıtılması durumunda Vatandaşlarımıza bir nebze olsun destekte bulunabilmek için böyle bir çalışma yaptık.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın derdiyle dertlenmeye isteklerini hayata geçirmeye devam edeceğiz, hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

Bir cevap yazın