• Cum. Mar 29th, 2024

IOT den Hollanda da Yaşayan Vatandaşlarımıza Çağrı 15 Mart Eyalet Meclisi Seçimlerinde Oyunuzu Kullanın!

ByHaber Merkezi

Mar 8, 2023

IOT den Hollanda da Yaşayan Vatandaşlarımıza Çağrı 15 Mart Eyalet Meclisi Seçimlerinde Oyunuzu Kullanın!

15 Mart 2023 tarihinde Hollanda’da Eyalet Meclisi ile Sular İdaresi Yönetimleri için seçimler yapılacak. Bu seçimler biz göçmenler için de büyük önem taşıyor.

Hollanda’da yaşayan bir çok insan Genel Sular İdaresinin (waterschappen) ne olduğunu ne yaptığını bilmemekte. Sular İdaresi, tarih boyunca su ve bataklık alanlarla mücadele etmiş Hollanda için çok önemli bir kurumdur. Sular İdaresi, sel baskınlarına ve kuraklık tahlikesine karşı ülkenin korunması ve içme sularının kalitesinden sorumludur.

Hollanda Yönetim Sisteminde eyaletler önemli bir işleve sahiptir. Eyalet yönetimleri genel olarak sessiz sedasız işlerini yaparlar. Ama bu onların yaptığı işin önemli olmadığı anlamına gelmez. Herkese uygun konutların yapımı, gürültü ve hava kirliliği ile mücadele, sağlıklı bir yaşam çevresi oluşturulması, doğa ve çevrenin korunması, sürdürülebilir enerji dönüşümü, insanların refahı ve benzeri konular eyalet yönetimleri tarafından kararlaştırılır.

Bunların yanı sıra Hollanda Parlamentosunun Senato üyeleri de eyalet yönetimleri tarafından seçilir. Beklentilere göre hükümet, kararlarını senatodan geçirebilmek için bu seçimden sonra da muhalefetin desteğine gereksinim duyacak. Bu da hükümet politikalarının sağ veya sola doğru eğrilmesinde önemli rol oynayacak. Yani eyalet seçimlerinde kullanacağınız oylarla hükümetin izlediği politikaları etkileme şansınız olacak.

Devam etmekte olan seçim kampanyalarında ve tartışmalarda partilerin hangi düşüncelerden hareketle toplumsal sorunlara yönelik çözüm önerilerinin olduğunu öğrenme fırsatı bulabileceğiz. Yaşadığınız eyalette, partilerin toplumsal sorunların çözümüne yönelik yaklaşımlarını ayrıntılı şekilde öğrenmek amacıyla şu internet sitelerine başvurabilirsiniz.

Benim oyum: https://mijnstem.nl/#!/ veya
Seçim pusulası: https://nlps23.kieskompas.nl/landing/provinciale-statenverkiezingen-2023/

15 Mart tarihinde gerçekleşecek Eyalet Meclisi Seçimlerinde Türkiye kökenli 73 aday yarışacak. Eyalet meclisi seçimlerinde Türk üyelerin de yer alması önemlidir. Hollanda’da yaşayan toplumumuzun sorunlarını ve çözüm yollarını yakından tanıyan bu adayların çoğu listelerin tercihli oylarla seçilebilecek yerlerinde bulunuyorlar.

Eyalet Meclisi Seçimlerine ırkçı ve faşist düşüncelere sahip partiler de katılıyor. Bu partiler, Hollada’daki tüm olumsuzluklar ve sorunların kaynağı olarak göçmenleri gösteriyorlar. Bu şekilde siyasi tartışmalarda kin ve nefreti yayarak toplumsal barış ve huzuru bozmaktadırlar. Bu nedenle oylarınızı kullanarak bu partilere dur diyebilirsiniz.

Seçim hakkınız boşa gitmesin. 15 Mart tarihinde sandığa giderek oyunuzu kullanın!

Radyo Denizi dinleme secenekleri.

CANLI DiNLE

TV OLARAK IZLE



Bir cevap yazın