• Cum. Mar 29th, 2024

Hollanda Gıda Bankası Groene Hilledijk, Rotterdam adresinde büyük bir süpermarket açıyor

ByHaber Merkezi

Mar 11, 2023 #food bank

Hollanda Gıda Bankası Groene Hilledijk, Rotterdam adresinde büyük bir süpermarket açıyor

Hollanda da sokakta yaşayanlar ve yardıma ihtiyacı olanlara destek olmak amaçlı oluşturulan Gıda Bankası (Food Bank) artan ihtiyaca cevap verebilmek için Rotterdam, Groene Hilledijk ta bir şube açıyor.

Daha önce Delfshaven de faaliyet gösteren mağazanın artan talebe yetişememesi, ihtiyaç sahibi insanlara daha geniş ve herşeyden önce daha insanı bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir ortam hazırlanmasının planlandığını belirten Gıda Bankası müdürü Rob Boşwinkel “Bu mağazamız bu güne kadarki açtığımız mağazaların en büyüğü olacak. Bin kişiye hizmet verecek olan bu süpermarketimizde tamamen gönüllülük usulü çalışan arkadaşlarımız canla başla çalışmaktalar. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız mağazamıza gelerek, raflardan kendileriihtiyaçlarını alıp gıda paketlerini oluşturacaklar.”dedi.



500 metrekareden fazla alana sahip olan bu Gıda Bankası, ihtiyaç sahiplerine daha geniş bir yelpaze için alan sunmakta olduğunu belirten Gıda Bankası Müdürü oswinkel “Mağazadaki ürünleri şimdilik kendi dağıtım merkezimizden tedarik ediyoruz. Zamanla yerel şirketleri de dahil etmeyi umuyoruz. Çünkü harika olan şey, gıdaya ek olarak, hijyenik ped ve temizlik ürünleri gibi ürünleri de dağıtabiliyoruz. Bunu kullanabilen insanlar alır. Bu şekilde, her bireyin ihtiyaçlarına ve aile bileşimine daha iyi cevap verebiliriz. Daha özgür bir seçim sonuçta daha az gıda israfına da yol açacaktır.”dedi.

Mağazada ayrıca müşterilerin hikayelerini anlatabilecekleri bir kahve köşesi de bulunuyor. Boşwinkel’e göre, diğer yardım çalışanları da hizmetlerini sunmak için bu buluşma yerini kullanacak.



Gönüllü Eksikliği

İlk birkaç ayda, Groene Hilledijk’teki süpermarket haftada sadece dört gün açık olacak. Boşwinkel: “Müşterilere yardım edecek ve rafları dolduracak zamanı olan insanlar arıyoruz. Haftada bir veya iki yarım gün çalışma bile bizim işimizi kolaytırmaya yeterlidir” diyerek Gönüllü çalışmak isteyenlere seslendi.

Uzun vadede daha fazla şube takip edecek mi?

Boşwinkel’e göre durum kesinlikle bu. “Çünkü nihayetinde tüm müşterilere bu şekilde hizmet vermek istiyoruz. Ama yavaş bir hızda. Değişiklikler zaman alır. Bizim için, ama kesinlikle müşteriler ve dağıtım noktaları için de Herkesin buna alışması gerekiyor.”



Bir cevap yazın