• Per. Mar 28th, 2024

IOT’den Adalet Bakanlığına ırkçılığa karşı daha etkili önlem alma çağrısı

ByHaber Merkezi

Oca 20, 2023

IOT’den Adalet Bakanlığına ırkçılığa karşı daha etkili önlem alma çağrısı

Hollanda’da son olarak yılbaşı gecesi Rotterdam’da yaşanan ırkçı eylem toplum içinde endişe yarattı. Erasmus Köprüsüne yansıtılan ırkçı söylemler, toplum içinde bu tür hareketlerin arttığına da bir işaret verdi.



Hollanda’da Türkler İçin Danışma Kurulu (IOT) Başkanı Zeki Baran, artan ırkçı eylemlere yönelik bazı göçmen kuruluşları ile birlikte Adalet ve Güenlik Bakanlığına bir mektup gönderildiğini ve toplum içinde oluşan endişenin ve duyulan kaygıların dile getirildiğini belirtti.

Baran, Adalet ve Güvenlik Bakanı Dilan Yeşilgöz-Zegerius’e gönderilen mektupta, aşırı sağcı grupların yılbaşı akşamı Rotterdam’da Erasmus köprüsüne lazer ışıklarıyla ırkçı sloganlar yansıtma cesareti göstermelerinin bu hareketin etkinliğinin ne kadar arttığını gösterdiğini ifade etti.

Olayın Hollanda’da yaşayan göçmenler arasında kaygı ve korkulara yol açtığını belirten Baran, hükümetten etkili önlemler içeren bir politika geliştirmesinin altını çizdi.



Önceki yıllarda radikal cihatçı gruplarla mücadele amacıyla alınan önlemlerin sonuç verdiği hatırlatılan mektupta, ırkçı görüşlerin özellikle internet ortamında yaygınlaşmasını ve destek bulmasını önlemek amacıyla da etkili önlemler alınması istendi.

Bir cevap yazın