• Per. Mar 28th, 2024

DENK “15 Mart’ta yapılacak eyalet meclisi secimler Hollanda’da yasayan azınlıklar için büyük bir fırsat”

ByHaber Merkezi

Oca 20, 2023

DENK PARTİSİ 15 MART EYALET SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI

15 Mart’ta yapılacak eyalet meclisi secimler Hollanda’da yasayan azınlıklar için büyük bir fırsat

DENK partisi 15 Mart’ta yapılacak eyalet meclisi seçimlerine Kuzey Hollanda, Guney Hollanda ve Utrecht eyaletlerinde katılacak. Bu seçimlerden başarıyla çıkmayı hedefleyen DENK partisi, seçilen eyalet meclis üyelerinin mayıs ayında senato üyelerini belirleyecek olması sebebiyle bu yolla ilk DENK senato üyesini çıkartmak istiyor.



Hollanda yasalarına göre bir kanunun onaylanması için parlamentodan geçtikten sonra senatoda onay alması gerekiyor. 75 sandalyeli senatoda koalisyonun çoğunluğa sahip olmaması ve birçok kritik oylamanın yalnızca birkaç sandalye fark ile kabul edilmesi sebebiyle muhalefet partileri koalisyona dahil olmasalar bile hükûmet politikalarına önlemli etkide bulunabiliyor.

Hollanda-Türk medyası ile basın buluşmasında bir araya gelen DENK partisi Guney Hollanda birinci sıra adayı olan Metin Celik yaptığı açıklamada önümüzdeki seçimlerin Hollanda’daki azınlıkların ülke yönetiminde söz sahibi olması için kritik bir önemi olduğunu, yalnızca bir senato sandalyesi ile bile hükûmet ile pazarlık yapma fırsatlarının olacağını ve bu yolla Hollanda toplumu adına değerli kazanımlar elde edebileceklerini kaydetti.



DENK Partisi secim kampanyasına 4 şubatta onlarca şehirde birden yapılacak programlarla başlayacak.



Bir cevap yazın