• Per. Mar 28th, 2024

HOLLANDA DA Kİ TÜRK KÖKENLİ BASIN MENSUPLARI BAŞKONSOLOS YILMAZ`A VEDA YEMEĞİ DÜZENLEDİ

ByHaber Merkezi

Ara 7, 2022

HOLLANDA DA Kİ TÜRK KÖKENLİ BASIN MENSUPLARI BAŞKONSOLOS YILMAZ`A VEDA YEMEĞİ DÜZENLEDİ

2018 yılında Rotterdam Başkonsolosluğuna atanan Aytaç Yılmaz bu ay itibariyle görevini tamamlıyor. Zorlu bir dönemde göreve gelen Yılmaz, büyük bir fedakârlıkla üstelendiği görevini layıkıyla yerine getirmiş ender diplomatlarımızdan biri olarak akıllara, hafızalara kazıldı.

Hem Hollanda-Türkiye arası ilişkilerin sıkıntılı olduğu bir dönemde hem de pandemi ile verilen mücadele günlerinde hep ülke ve insanımızın menfaatine olan çalışmalarla güzellikler bırakarak Ankara-Merkez’e dönüyor.



Hollanda Türk toplumunun her kesimiyle yakın, samimi ve güzel ilişkiler kuran, davetlerine katılan, sorunlarını dinleyip çözüm yolu bulan, gençleri rol modelleriyle buluşturup onlara ilham olan Başkonsolos Aytaç Yılmaz güzel bir isim ve iz bırakarak gidiyor.

Hollanda’da yıllardır topluma hizmet sunan Hollanda Türk medya mensuplarından olan Özcan Özbay, Mahmut Eröztürk, Yavuz Nufel, Hikmet Gür, Mustafa Koyuncu, Ayhan Sucu ve Zeynel Abidin Kılıç tarafından Aytaç Yılmaz adına organize edilen davet, Rotterdam’daki nezih ortamlardan biri olan Keyf-i ÂLâ Restoran’da gerçekleşti.

Keyf-i Alâ işletmecileri Cemal Şimşek ve Ferhat Kömürcü sundukları yemek ve mezelerle davetlilerden hayli övgüler aldılar. Özellikle masaya konulan her çeşit taamın künyesi hakkında bilgi vererek servis yapmaları hem lezzeti ile damakları hem de görüntüsüyle gözleri doyurdu.



Sıcak, samimi bir ortamda geçen buluşmada, medya mensupları yaşadıkları zorluklara rağmen bu işi hangi aşamalardan geçerek yaptıklarını anlattılar. Dikkatle ve büyük bir keyifle anlatılanları dinleyen Başkonsolos Aytaç Yılmaz kendi penceresinden bakarak çözüm önerileri ve tavsiyeler sundu.


Hollanda Türk toplumun çok iyi bir yerde olduğunu ve bundan da mutluluk duyduğunu ifade eden Yılmaz, daha iyi yerlerde olmaması için hiçbir sebep yok dedi. Toplumumuzun, birlikte hareket ederek, bu ülkeye ait olduklarını hissederek ve özgüven duygusuyla güçlenerek, bilinçlenerek hak edilen yere geleceklerine inandığını dile getiren Aytaç Yılmaz, dört buçuk yıldır edindiği Hollanda izlenimlerini medya mensuplarıyla paylaştı.

Aytaç Yılmaz basın mensuplarına hitaben yaptığı veda konuşmasında şunları dile getirdi: “Buraya ilk geldiğim 2018 yılı çok zorlu bir seneydi. Normal zamanda gelmedik. Ancak ona rağmen dört buçuk seneye baktığımda şunu görüyorum ki çok huzurlu bir ortamda görev yapmışım.



Huzur, çalışmanızdan verim almanız için çok önemli. İki çok kıymetli Başkonsolosumuz ve bir de bu ülke ve insanını yakından tanıyan Büyükelçimizin varlığı bu huzurun ve dolayısıyla verimli çalışmaların başı, en önemli faktörü idi

Ne yapmaya çalıştım? Öncelikle toplumumuzun menfaatine olan ne varsa onu yapmaya çalıştım. Kendi fikirlerinizi hayata geçirmeyecek durumda olsanız da, bunun önünde büyük engeller olsa da, mücadeleden asla vaz geçmeyin.

Hollanda-Türkiye arasındaki ilişkilerde bazen konjonktürel, bazen siyasi olarak sıkıntılar yaşanabilir. Sizler vatandaş olarak sorumluluğunuzun ve yükümlülüğünüzün farkında olarak hareket edin. Düşüncelerinizin yönlendirilmesine müsaade etmeyin. Yaşanan sorunların farkında olarak her zaman olduğu gibi yine çalışma hayatınızda faaliyetlerinize devam edin lütfen.

Ben sizin kardeşinizim. Ankara’ya geldiğinizde mutlaka beklerim. Bir isteğiniz olursa, bizim yapabileceğimiz bir şey olursa her zaman arayabilirsiniz.



Hepinize teker teker hakkım helal olsun. İnsanız, mutlaka bilmeden hatamız olmuştur. Sürçi lisan yaptıysak, haklarınızı helal edin. Kendinize çok iyi bakın. Hepinizin yolu açık olsun. Allah hepinizden razı olsun”

Davet, çay-kahve eşliğinde süren sohbetle sona erdi.

Bir cevap yazın