• Cum. Nis 26th, 2024

60 YAŞ ÜZERİ EMEKLİ OLMAK İSTEYENLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN MUAF OLACAKLAR

ByHaber Merkezi

Ara 7, 2022

60 YAŞ ÜZERİ EMEKLİ OLMAK İSTEYENLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN MUAF OLACAKLAR

Özcan Özbay

Hollanda da 60 yaş üzeri vatandaşların emekli olmaya karar vermelerinde sonra daha önce yapılan sağlık kontrolleri yapılmayacak.



Konu ile ilgili olarak edinilen bilgiye gore Sosyal Sosyal Isler ve Çalisma Bakani Karien van Gennip tarafindan Meclis’e gönderilen bir açiklamada önümüzdeki dönem içinde halen çalisacak durumda olan binlerce 60 yas ve üstü kisinin saglik kontrolü yapilmadan direk olarak malulen emekliye ayrila bilecek.



Bakan Van Gennip açiklamasinda UWV’nin saglik kontrollerinde yogunlugu atlatamadigini ve bu yöntemle olusacak mali yükün önüne geçilebilecegini belirtiyor. Bakana göre bu sorunlari asmanin yöntemi Basitlestirilmis Degerlendirme’den geçiyor.



Van Gennip, UWV’nin tibbi muayeneler yapan bölümünde kapasitenin çoktan asildigini ve bu yükün hafifletilmesi gerektigini söylüyor. Malulen emeklilik basvurularinda yaklasik her bes kisiden birinin, altmis yasin üzerindeki kisilerden olustugu belirtiliyor.



UWV; 60 yas üstü ancak çalismaya devam eden kisilerin, bu uygulamaya zorunlu olarak tabi tutulmayacaklarini özellikle belirtiyor. Bu kisilerin Basitlestirilmis Degerlendirme Yöntemine katilmamayi seçebileceklerini belirten UWV, bu durumda diger WIA basvurulari yapanlar gibi doktor kontrolüne tabi tutulacaklarini belirtti.

Bir cevap yazın