• Cum. Nis 19th, 2024

HER YER SAAT 22.00 YE KADAR ACILACAK

Özcan Özbay

Hollanda da beklenen haber aciklandi. Yarin ( 26 Ocak) dan itibaren tüm kafe, restorant, sinema, müze ve tiyatrolar sabah 05.00’ten akşam 22.00’ye kadar açık kalabilecekler.

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Ernst Kuipers bu aksam saat 19.00 da yaptiklari basın toplantısında; aralık ayından bu yana Korona tedbirleri kapsamında zorunlu olarak kapalı kalan, restorant, kafe, müze, sinema ve tiyatrolar tekrar açılabilecek.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Sağlık Bakanı Kuipers basın toplantısını açarken önemli bir döneme girildiğini belirtti. Kuipers “Çok yüksek sayıda enfeksiyonla uğraşıyoruz, yine de önemli bir adım atıyoruz. Uzun süreli önlemler sağlığımıza zarar verecek.” dedi.

Başbakan Mark Rutte tarafından açıklanan ve 26 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni Korona tedbirleri uygulamasina gecilirken 1,5 metre mesafe ve maske kurallarinin devam ettigi belirtilirken uzun suredir beklenen restorant ve kafelerin acilmasi musjdeside mekan girislerinde korona giris test belgelerine bakilmak kaydiyla gece saat 22.00 ye kadar acilabilecegini soyledi.

KARARLARDAN BASLIKLAR

-Kafe, bar ve restoranlar saat akşam 22.00’ye kadar açık olacak. Müşterilerden geçerli Korona Giriş Belgesi istenecek ve Mekanın içinde maske takma zorunluluğu bulunacak.

-Kültür sektöründeki mekanlar saat 22.00’ye kadar açık kalabilecek.

-Açık alanlardaki etkinliklerde; kapasitenin üçte biri miktarda kişiye izin verilecek.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

-Müze gibi alan içinde gezilmesine olanak sağlanan lokasyonlarda 5 metrekareye en fazla 1 ziyaretçi, toplamda da en cok 1.250 ziyaretçi alınabilecek. Kapalı alanlarda yapılacak etkinliklerde sabit oturma yeri şartı ile 1250 kişiye kadar izin verilecek.

-Spor karşılaşmaları seyircili oynanabilecek ancak maksimum kişi kuralı bu yerler için de geçerli olacak.

-Süpermarketler saat 22.00’ye kadar açık kalabilecek.

-Hayvanat bahçeleri ve eğlence parkları gibi yerler açılacak. 1,5 metre mesafe kuralı geçerli olacak. Her metrekareye 1 kişi olacak şekilde içeri alınacak.

-Gece açık olan kafeler, festivaller ve oturma yeri olmayan diğer etkinlikler şimdilik kapalı kalacak.

-Gece kulüpleri kapalı kalacak.

-Evden çalışma tavsiyesi hala geçerli olacak

-Karantina kurallarında değişiklik

-Bir sınıfta üçten fazla enfeksiyon olsa dahi, tüm sınıf eve gönderilmeyecek

-12 yaşına kadar olan çocuklar sadece bir şikayeti varsa veya GGD tarafından karantinaya girmesi tavsiyesi yapılmışsa, karantinaya alınmayacak.

Bir cevap yazın