• Per. Mar 28th, 2024

Kar Nedeniyle Kapanan İstanbul Havalimanı’ndan kademeli olarak uçuşlara başladı

ByHaber Merkezi

Oca 25, 2022

THY, İstanbul Havalimanı’ndan kademeli olarak uçuşlara başladı

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı’ndan kademeli olarak kalkış uçuşlarına başladı.

İstanbul’da dün akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle İstanbul’da hava trafiği de felç oldu. Hava şartları ve pistlerin durumundan dolayı tüm uçuşların durdurulduğu İstanbul Havalimanı’nda THY, kademeli olarak uçuşlara başladı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARINI DENETLEDİ

Aprondaki kar temizleme çalışmalarını denetleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, burada gazetecilere açıklamalarda bulunarak, İstanbul Havalimanı’nda kalkış uçuşlarının da başladığını belirtti.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

“UÇAKLARI TEK TEK ÇIKARTTIK, UÇURMAYA BAŞLADIK”

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, açıklamalarında “Özellikle geniş gövdelerimizi kaldırdık ve yolladık. Rotasyonu burada sağlayabilmek için özellikle park yerlerini açmamız gerekiyor. Şu anda 1 pistimiz açık ve onun başında de-icing yapıyoruz. Uçakları tek tek çıkarttık, uçurmaya başladık. Şu an New York uçağı indi ve New York uçağı kalktı. TK 01 yolladık. Arkasından Miami, Huoston’u kaldırdık. Peşinden Londra, Atlanta uçağı kalktı. Uçaklar sırayla geliyor ve gidiyor. Sabaha kadar 60 uçaklık park yerini temizleyeceğiz ve açacağız” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın