• Cum. Nis 19th, 2024

Trouw: Erdoğan popüler şarkıcı Sezen Aksu’nun ‘dilini kesmek’ istiyor

ByHaber Merkezi

Oca 25, 2022

Trouw: Erdoğan popüler şarkıcı Sezen Aksu’nun ‘dilini kesmek’ istiyor

Özcan Özbay

Hollanda da yayın yapan Ulusal gazetelerden biri olan Trouw Gazetesi geçtiğimiz günlerde Türkiye gündemine düşen Cumhurbaşkanı Erdoğanın Sezen Aksunun 5 yıl önce yayınlanan bir şarkısı üzerine “Dilini kopartmak görevimiz” söylemini manşete taşıdı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Tam çevirisi ile “Erdoğan popüler şarkıcı Sezen Aksu’dan ‘dilini kesmek’ istiyor”başlığı ile sunulan haberde “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adem ve Havva hakkında bir şarkı nedeniyle ülkesinin en popüler şarkıcılarından birini hedefine aldı”diyor.

Gazeteci İngrid Woudwijk imzası ile yayımlanan haberde Hz. Adem`in İslam da ilk peygaber olarak görüldüğü ve ülkedeki din adamları ve muhafazakar ların Cumhurbaşkanının çıkışının ardından Sezen Aksu ya karşı bir linç girişimi başlattıkları anlatılıyor.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Ankara’da bir grup avukatın, Sezen Aksu yu dini değerlere hakaret etmekle suçladığı, Diyanet İşleri Başkanlığının da, Adem ve Havva’ya saygı gösterilmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptığını da ekleyen gazeteci Woudwijk haberi “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bir adım daha ileri gitti. Aksu’yu ismiyle anmadı, “Adem ve Havva’ya iftira atanların dilini kesmek bizim görevimizdir” dedi.”diyerek bitirdi.

Haberde ayrıca Cumhuribaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirilere tahammülü olmadığı gerçeğinin bir kez daha ortaya çıktığına değinerek, gazeteci Sedef Kabaş’ın Bir televizyon programında ve bir tweet’inde yaptığı paylaşımından dolayı Cuma-Cumartesi gecesi saat ikide tutuklanmasına da vurgu yaptı.

Bir cevap yazın