• Cum. May 3rd, 2024

ROTTERDAM DA GOSTERICILERE ATES EDEN POLISLERDEN ACIKLAMA “BUNU YAPMASAYDIK HAYATTA KALAMAZDIK”

ByHaber Merkezi

Kas 22, 2021

ROTTERDAM DA GOSTERICILERE ATES EDEN POLISLERDEN ACIKLAMA “BUNU YAPMASAYDIK HAYATTA KALAMAZDIK”

Haber: İffet Subaşı
Video: Sing Wong

Gectigimiz hafta sonu Rotterdam da meydana gelen protesto gosterilerinde polisin kalabaliga ates etmesi ulkede saskinlik yaratirken polisler kendilerini savundular “Bunu yapmasaydik hayatta kalamazdik”

Rotterdam Coolsingel’deki gosteriler sırasında Polislerin gostericilere ateş açması halen tartisilirken Polis yetkilileri “Bu çok istisnai bir durum. Ama zorundaydılar.”dedi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Polis bilimcisi Jaap Timmer yasananları ‘çok istisnai’ olarak nitelendiriyor ve “Memurların büyük bir grup insanın önünde silahlarını çekmeleri her on ila on beş yılda bir olur. Bu olayda üç gosterici yaralandı ve kurşun yaralarıyla hastaneye kaldırıldı. Biri dizinden, diğeri mideden vuruldu.”dedi.

“Cop, polis köpeği, tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz genellikle bu durumları kontrol altına almak için yeterlidir.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Jaap Timmer, Mobil Birim’in isyancılara karşı “oldukça yeterli” olduğunu belirterek “Ellerinde bulunan cop, polis köpeği, tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz gibi kaynaklar bu durumları kontrol altına almak için genellikle yeterlidir” dedi.

Yalnızca diğer seçenekler tükendiğinde ateşli silahlarin kullanilabilecegini soyleyen Timmer “Buradaki durumun, memurların kendilerini tehdit altında hissettikleri bireysel veya küçük gruplar halinde köşeye sıkıştırıldığını düşünüyorum.”dedi.

Hollanda Polis Derneği başkanı Jan Struijs’e göre, Polislerin ‘benzeri görülmemiş saldırganlıkla’ uğraşmak zorunda kaldıklarina vurgu yaparak “Polisimiz Olaylarin baslangic saati 20.00-21.00 arasi cok saldirgan ve cok kalabalik bir grupla karsi kariya kaldlar ve bunun icinde ME polislerin devreye soktular. Bölgedeki tüm polisler ve çevik kuvvet polisi orada olana kadar bir buçuk saat geçti. Bu arada, kalabalik icinde kalan polisler hayatları için savaşmak zorunda kaldılar.”dedi.

Hollanda Polis Derneği Başkanı Jan Struijs, “Nihai tehdit olarak polis uyarı ateşi açabilir, ancak kaotik koşullarda bu her zaman duyulmaz.” derken, Timmers’a göre, havai fişeklerin gürültüsü nedeniyle grupların bunu duymamış olması mümkündür. Ardından, bir kişiye veya tehdide neden olan gruba yönelik hedeflenen atış acilmis olabilir. Memurlar, gözaltı için gerekirse vücudun alt kısmını, bacakları hedef almayı öğreniyor. Nefsi müdafaa söz konusu olduğunda vücudun üst kısmına ateş etmeyi öğreniyorlar.”dedi.

Bir cevap yazın