• Cts. Nis 27th, 2024

WİLDERS`IN HER ZAMANKİ GİBİ SAÇMA PAYLAŞIMINA TEPKİLER YAĞIYOR

ByHaber Merkezi

Şub 16, 2021

WİLDERS`IN HER ZAMANKİ GİBİ SAÇMA PAYLAŞIMINA TEPKİLER YAĞIYOR

Özcan Özbay

Hollandanın yaramaz oğlanı Gert Wildersın her zaman olduğu gibi gündem yaratmak ve popüler olmak için yaptığı saçma sapan paylaşımına Türkiye den tepkiler yağıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Geert Wilders’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadelerine ilk tepki gösterenlerden.

Oktay, Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce olarak, “Avrupa’nın şımarık çocuğu Geert Wilders yine kendine yakışanı yaptı. Aynaya bakıp gördüğünü dile getirdi.” paylaşımında bulundu.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, Hollanda Temsilciler Meclisi Üyesi Geert Wilders hakkında, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu paylaşımlar nedeniyle Wilders hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, “Hollanda Temsilciler Meclisi Üyesi Geert Wilders’nin 15 Şubat 2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında fotoğraf ve yazılı hareket içeren Twitter paylaşımlarından dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır” denildi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın