• Per. Mar 28th, 2024

IOT “Hollanda’da toplumu tehdit eden yeni tehlikeler hakkında en kısa sürede bilgilendirilmek istiyoruz”

ByHaber Merkezi

Şub 16, 2021

IOT “Hollanda’da toplumu tehdit eden yeni tehlikeler hakkında en kısa sürede bilgilendirilmek istiyoruz”

Hollanda da Türkler için Danışma Kurulu (IOT) son günlerde gündemi meşgul eden Rapor hakkında yazılı basın açıklamasında bulundu.

IOT Başkanı Zeki Baran yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında Başına sızan rapor hakkında “IOT olarak, Hollanda’da toplumumuzu tehdit eden yeni tehlikeler hakkında en kısa sürede bilgilendirilmek istiyoruz. NCTV’nin de Hollanda Türk toplumundan özür dilemesi yerinde olacaktır.”dedi.

IOT nin yazılı basın açıklaması aynen şöyle;

Basına sızan NCTV raporu Hollanda Türk toplumunu zan altında bırakıyor!

15 Şubat 2021 tarihinde, Hp/De Tijd gazetesinde yayınlanan bir haberde, Hollanda Terörle Mücadele ve Güvenlik Koordinatörlüğü (NCTV) tarafından hazırlanan gizli bir raporda, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salafist grupları desteklediği ve bu grupların özellikle Hollanda’da yaşayan Türk gençleri üzerinde etkili olduğunun yer aldığı belirtiliyordu. Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanlığı, ‘tamamlanmamış çalışma’ olarak değerlendirdiği raporun bu şekilde yayınlanmayacağını açıkladı. Raporun basına sızmasından sonra İkinci Meclis’te görüş bildiren çeşitli milletvekilleri ve siyasi parti sözcüleri, rapordan duydukları derin kaygıları dile getirerek sert önlemler alınmasını istediler.

Raporun içeriği tam olarak açıklanmadı, ama kesin olan bir şey var ise o da toplumumuzun yeniden zanlı olarak gösterilmiş olmasıdır. Basına sızan raporun içeriği belli olmamasına rağmen gelen tepkiler etkili oldu. Toplum algısında bir düşman görüntüsü yaratılarak, seçmenlerin sağlam ve güvenilir olarak gördüğü değerlere yöneleceği düşünülmüş. Anlaşılan Hollanda Tük Toplumu aynı anda iç ve dış düşman yaratmaya uygun görülmüş.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda Türkleri tüm toplumsal kesimler gibi bu güzel ülkenin değerli bir parçasıdır. Ama artık her seçim öncesinde bu şekilde bazı çevreler tarafından art niyetli çıkarılan haberlerle, seçim kampanyalarının tartışma konusu haline gelmekten yorulduk.
Haberde iddia edildiği üzere, ülkemizin güvenliği açısından bir tehdit var ise bunun nasıl ve nereden kaynaklandığını tam olarak bilmek istiyoruz. Bu şekilde genellleyici ve belirsiz ifadelerle, Hollanda’da yaşayan ve sayısı 400 bini geçen Türkiye kökenli toplumun tümü zan altında bırakılamaz.

Hollanda’da faaliyet gösteren yüzlerce Türk sivil toplum kuruluşu, yurtdışı kaynaklı aşırı akımlara karşı gençleri bilinçlendirmek amacıyla çalışmalar yapıyor. IOT Sosyal İşler Bakanlığı Toplum ve Entegrasyon Dairesi ile düzenli olarak görüşmelerde bulunuyor ve bu konu hiç gündeme gelmedi. IOT olarak son yıllarda aşırı akımlara karşı toplumu daha duyarlı hale getirmek amacıyla çok sayıda etkinlik gerçekleştirdik. Bu faaliyetlerden edindiğimiz deneyimler ışığında yeni tehlikelere karşı da çalışmalar yapmaya hazırız. Tüm toplumumuzu zan altında bırakan, şüpheli sandalyesine oturtan bir anlayış yararlı olmayacağı gibi, tam tersine toplum kesimlerini karşı karşıya getiren, ayrıştırmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürecektir.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bu düşüncelerden hareketle IOT olarak, Hollanda’da toplumumuzu tehdit eden yeni tehlikeler hakkında en kısa sürede bilgilendirilmek istiyoruz. Eğer böyle bir tehlike söz konusu değil ise NCTV’nin de Hollanda Türk toplumundan özür dilemesi yerinde olacaktır. Bu arada Hollanda’da yaşayan toplumumuzu 15, 16 ve 17 Mart 2021 tarihlerinde yapılacak demokrasi şölenine aktif olarak katılmaya davet ediyoruz.

Zeki Baran
IOT Başkanı

Bir cevap yazın