• Cts. Nis 27th, 2024

IRKCI WiLDERS`A TÜRKiYE`DEN TEPKiLER YAGIYOR

ByHaber Merkezi

Eki 25, 2020

IRKCI WILDERSA TURKIYEDEN TEPKILER YAGIYOR

Özcan Özbay

Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin Başkanı Geert Wilders skandal bir paylaşıma daha imza attı; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmedildiği bir karikatürü paylaşıp “terörist” notunu düştü.

Wilders in bu paylasiminin ardindan Turkiye de siyaset Irkci siyasetci Wilders a tepki yagdirdi.

Çavuşoğlu Hollandalı parlamenter Wilders’ın skandal paylaşımınin ardindan tepkisini koydu: Avrupa’nın ezik ırkçıları yine kendini gösterdi

“DUR DEMENİN VAKTİ GELDİ”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu paylaşıma tepki göstererek Twitter’da şu ifadeleri kullandı: “Gerçekleri yüzlerine söyleyince Avrupa’nın ezik ırkçıları yine kendini gösterdi. İslam ve yabancı düşmanlığından prim yapmaya çalışıyor. Avrupa’nın faşist zihniyetli şımarık politikacılarına artık dur demenin zamanı gelmiştir”Son Dakika! Çavuşoğlu’ndan Hollandalı parlamenter Wilders’ın skandal paylaşımına tepki: Avrupa’nın ezik ırkçıları yine kendini gösterdi

TÜRK DÜŞMANLIĞI İLE TANINIYOR

Türkiye’ye yönelik düşmanca açıklamalarıyla tanınan Wilders geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamalarda “Şimdi yapılmalıdır: Türkiye’yi NATO’dan kovmak, Türkiye Büyükelçisini kovmak, Türkiye ile yıllık ticaret anlaşması yapılması, Türkiye vatandaşlarına vize yok, Türk havayollarını boykot etmek, Shengen anlaşmasını iptal edip, sınır kontrolünü gözden geçirmek” demişti.

AK Parti’li Çalık’tan Hollanda Özgürlük Partisi Başkanı Wilders’a tepki Açıklaması

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Geert Wilders’ın paylaşımına ilişkin, “Wilders’in yaptığı tam bir alçaklıktır, pespayeliktir. Ahlaksızlığın bile bir sınırı var. Bu, ahlaksızlığın da sınırını aşmış kişidir.” ifadelerini kullandı.

Öznur Çalık, Avrupa’da ırkçı, yabancı düşmanı yaklaşımların ve İslamofobinin giderek arttığını belirterek, “Fransa başta olmak üzere Avrupa’da ırkçılık ve faşizm yeniden hortluyor. Birkaç on yıldır bastırmaya çalıştıkları bu aşağılık duygular gün yüzüne çıkıyor. Oysa medeniyet yalanını ne de güzel pazarlıyorlardı dünyaya. Bunlara ses çıkarmayanlar da bunlar kadar aşağılıktır.” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Geert Wilders’ın paylaşımına ilişkin, “Bu insanlık düşmanı faşistlerin Cumhurbaşkanımıza saldırmasından gurur duyuyoruz çünkü bunlar insanlık adına mücadele eden herkese düşmandırlar. Bunların övdüklerinden olmak utançların en büyüğüdür.” ifadelerini kullandı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Wilders’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan karikatür paylaşımına tepki gösterdi.Paylaşımında “#TerroristGeertWilders” etiketini kullanan Çelik, “Ahlaksız, insanlık düşmanı ve faşist @geertwilderspvv. Bu ahlaksız faşistlerle mücadele etmek insanlık görevidir. Bunlar ne diyorsa insanlık tam zıddındadır.” ifadelerine yer verdi.

Çelik, şunları kaydetti:”Cumhurbaşkanımıza saldırmalarının tek sebebi, Cumhurbaşkanımızın insanlık adına tavizsiz şekilde mazlumların yanında yer almasıdır. Bu insanlık düşmanı faşistlerin Cumhurbaşkanımıza saldırmasından gurur duyuyoruz çünkü bunlar insanlık adına mücadele eden herkese düşmandırlar. Bunların övdüklerinden olmak utançların en büyüğüdür.#GeertWilders gibi faşistler Cumhurbaşkanımıza saldırırken niyetleri Suriye’de, Libya’da mazlumların kanını dökmektir ve Avrupa’da Hitler’in Yahudilere yaptığı zalimliği Müslümanlara yapmaktır. Cumhurbaşkanımız işte bu faşizme geçit vermiyor. Bu faşistlerle mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi insanlık adına yükselteceğiz. Cumhurbaşkanımızın bu faşistlere geçit vermeyen mücadelesi, insanlık düşmanlarıyla mücadeledir.”

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın