• Cum. Mar 29th, 2024

Wilders, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “terörist” dedi

ByHaber Merkezi

Eki 25, 2020

Hollanda Özgürlük Partisi Başkanı Geert Wilders’tan skandal karikatür paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “terörist” dedi

Irkçı paylaşımlarıyla tepki toplayan Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin Başkanı Geert Wilders skandal bir paylaşıma daha imza attı. Daha önce ülkedeki camileri kapatmak ve Kur’an’ı yasaklamak istediğini açıklayan Wilders, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmedildiği bir karikatürü paylaşıp “terörist” notunu düştü.

İslam karşıtlığını her seferde dile getiren, sık sık Türkiye’yi hedef alan Wilders’ın paylaştığı tepki çeken karikatürde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakasında Türk bayrağı bulunuyor.

İslam karşıtı açıklamalarıyla tepki çeken Hollandalı Geert Wilders,15 Temmuz darbe girişimini savunup; “Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin başarısız olmasına üzüldüm” ifadelerini kullanmıştı.

Wilders’ın Türkiye aleyhine açıklamaları saymakla bitmiyor. Türkiye’ye yönelik düşmanca açıklamalarıyla tanınan Wilders geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıkmalarda “Şimdi yapılmalıdır: Türkiye’yi NATO’dan kovmak, Türkiye Büyükelçisini kovmak, Türkiye ile yıllık ticaret anlaşması yapılması, Türkiye vatandaşlarına vize yok, Türk havayollarını boykot etmek, Shengen anlaşmasını iptal edip, sınır kontrolünü gözden geçirmek” demişti.

solen DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın