• Cum. Mar 29th, 2024

HOLLANDA`NIN EN BÜYÜK MARKETİ AÇILDI…MERT MARKT

ByHaber Merkezi

Tem 26, 2020

HOLLANDALI TÜRKLER KRİZ TANIMIYOR…HOLLANDA`NIN EN BÜYÜK MARKETİ AÇILDI…MERT MARKT

Özcan Özbay / Arnhem

İçinde bulundugumuz sikintili günlerde bir çok is yeri ayakta durmakta
güçlük çekerken Türk isadamlarimiz kriz dinlemiyorlar. Geçtigimiz Cuma (24- 07-2020) Hollanda`nin en büyük Marketi olarak kayitlara geçen Mert Markt açıldı.

Dua okunması ile baslayan açılış töreninde konusmacılar sırasıyla birer
konuşma yaptılar. Daha sonra sembolik olarak kurdale kesim törenine geçildi. Kurdalenin de kesilmesinin ardından vatandaşlar ilk gün için özel olarak yapılan indirimden faydalanabilmek için alışveriş yapmaya başladı.

2 bin metrekare Alışveriş alanı 2 bin metrekare de depo alanı ile toplamda 4 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek olan Mert Markt in sahibi Mürsel Mert 1979 yılında Hollanda ya geldiğini ilk marketini de 1990 yılında açtığını belirterek “İlk marketimizi açtıktan hemen sonra işleri nasıl büyütürüz diye çalışmalara başladık. Kısa zamanda açtığımız ilk marketimizde de genişlemeye büyümeye gittik. Simdi de Hollanda`nın en büyük, Avrupa nın da sayılı büyük marketleri arasına adımızı yazdırarak müşterilerimize hizmet etmeye gönüllüyüz. Marketimizi ülkede yasayan tüm insanlarn ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde düzenledik. Hemen hemen Hollanda da yasayan tüm yabancıların ve Hollandalıların da kullandıkları ürünlerle doldurduk. Ben işimi seviyorum. Kriz döneminde böyle bir girişimde bulunmayı insanlar önce şaşkın şekilde izlediler. Ama olmaz diye düşünülen bu büyüklükteki yerimizi bu gün açtık ve hizmete sunduk. Çalışan insan için kriz yoktur.”dedi.

Tamamen bir aile şirketi statüsünde çalıştıklarını söyleyen Mert “Oğlum,
kızım ve damadım da burada benimle birlikte çalışıyorlar. Marketimizde 10 bin çeşit ürün bulunmakta. 4 kasa sürekli açık, 25 personelle müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye çalişacağız.”dedi.

6 Ayıik bir hazırlık döneminin ardından açilışı gerçekleştirdiklerini de
sözlerine ekleyen Mert, Marketlerinin haftanın 7 günü açık olduğunu, sabah saat 08.00 den akşam saat 20.00 ye kadar hizmet vereceğini belirtti.

Böyle bir Marketin babasının hep hayali olduğunu söyleyen kızı Hilal Mert te yaptığı konuşmada “Babam yıllardır bunun hayalini kuruyordu. Bu binayı uzun süre takip etti boşalmasını bekledi. Boşaldığı gibi de hemen anlaşmalar yapıldı ve 6 aylık bir süre içinde iç dizaynı yapıldı. Bu gün bizleri buralara getiren müşterilerimize teşekkür ediyoruz. Kendilerine En güzel hizmeti sunmaya çalışacağız.”dedi.

“Avrupanın en büyüğü olmaya çalışacağız” diyen Mürsel Mert in damadı Erdal Çıtırkı “Bölgenin ve Hollanda nın en büyük marketi durumundayiz. Avrupanında en büyüğü olmayı hedefledik. Burada marketimize gelen her ülke insanına hitap edecek ürünler bulunmakta.”dedi.

Açılış törenine birçok Hollandalı ve Türk misafirlerin yanı sıra değişik ülkelerin vatandaşları da katıldılar.

Açılış programı daha sonra müzik ve ikramla devam etti

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın