• Cts. Nis 27th, 2024

Her Geçen gün Umut olmayı büyütüyorlar

ByHaber Merkezi

Tem 13, 2020

Her Geçen gün Umut olmayı büyütüyorlar

Özcan Özbay

Kısa adı C.E.V olan Hollanda Can Erzincanlılar vakfı, Nijmegen de Tüm Çalışma Komisyonu ve Eğitim Gönüllüleri ile bir araya gelerek 2020 yılında ki şu ana kadar yapılan etkinlikler ve Mali durumla ilgili bilgiler sundu.

Büyük bir ilginin olduğu akşamda katılımcılar çok samimi ve aile ortamında güzel zaman geçirme firsati bulurken gelismeler hakkinda da bilgi sahibi oldular.

Ayni zamanda gonullu hanim, evlerinde yaptıkları birbirinden lezzetli yemek çeşitlerinin ortaya konulduğu akşamda Inter ajsans muhabiri degerli meslektasimiz Hüseyin Torunlar’ a eğitime vermiş olduğu destek dolayısı ile Teşekkür plaketi verildi.

Gecede Destekçi ailelerden ismihan Gülmüş ise emek verdiği el işi örgülerini gecede satarak vakıfa destekte bulundu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Başkan Murat Kurt bir konuşma yaparak tüm komisyonda ki calisanlara ve destek verenlere teşekkür etti. Baskan Kurt “Her geçen gün büyüyen yüreklere dokunan bir vakıf olduk. Güzel insanlarla güzel işlerin altına imza atıyoruz. Bunların yaratıcıları biz değil bize her zaman destek olan sizlersiniz. Corono dolayısı ile planladığımız bir çok etkinliği iptal etmek zorunda kaldık. Vakifimizin gelirleri bu etkinliklerle gerçekleştiği için zor bir süreç bizi bekliyor. Burs yardımlarımızı devam ettirip öğrencilerimize destek sunmaya elele vererek devam edeceğiz. Vakfin gelirlerini artırarak daha fazla yüreklere dokunacağız. Bunun için yanımızda duran desteklerini bizden esirgemeyen herkese bir kez daha teşekkür ederiz. Yaptığımız her etkinliği, bize maddi destekte bulanan herkese her zaman net ve açıklayıcı bilgiler sunduk kim ne destek oluyorsa desteklerinin nereye gittiğini bilme haklarına sahip olduklarını biliyoruz. Destekci aile sayımızı çoğaltacağız, daha fazla gencimize el uzatacağız. Bu calismalarimizi da kimseyi ayırt etmeden bizler onlar demeden yapmaya devam edecegiz.”dedi.

Daha sonra konuklardan Chp Hollanda bir önceki dönem yönetim kurulu ikinci başkanı Necdet Yüksekbaş bir konusma yaparak vakfın çalışmalarını büyük bir gururla takip ettiğini ve her zaman gereken desteği sunduğunu, bundan sonra da sunacağını belirtti. Yuksekbas “bu tür oluşumların çok değerli, yüreklere ve kalplere dokunabilmek zorda kalanların yanında durmak elbette takdire sayandir. Bundan sonraki süreçte de vakıfa olan desteğimiz her geçen gün büyüyerek devam edeceğine inaniyor hepinizek başarılar diliyorum.”dedi.

Vakıfın saymanı Mehmet Can ise mali gelir ve giderleri konuklarla paylaşarak sadece Erzincanlı gençlerin olmadığını Erzincandan hariç bir çok sehirden de referanslar üzerine gelen öğrencilere destek sunulduğunu söyleyerek vakfa kim 1 kuruş katkı sunuyorsa kendilerinin sorma ve sorgulama hakkının olduğunu, Her zaman seffaf açık ve net vakifcilik anlayışı sürdürdüklerini ve kendilerine inanan güvenen destek olan herkese teşekkür etti.

Son olarak Başkan Murat Kurt 19 Temmuzda yapılacak UMUT yürüyüşüne yürekleri eğitimden yana atan tüm dostları beklediklerini gelemeyenlerinde küçük te olsa maddi destek alacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Gecede Turan Cantürk ve Eşi Leyla cantürk ile Dem davul Zurna konuklara güzel bir akşam yaşattılar.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın