• Cum. Nis 26th, 2024

TÜRK KASABINA BALTALI SALDIRI

ByHaber Merkezi

Şub 15, 2020

TÜRK KASABINA BALTALI SALDIRI

Özcan Özbay

Eindhoven de bulunan Yaşar Yıldırm a ait Yaşar Süpermarket XL de önceki akşam saat 20.40 cıvarlarında personel yavaş yavaş dükkanı toparlarken kapıda eli baltalı ve maskeli iki soyguncu içeriye girerek dükkanı soymaya kalktı. Dükkan sahibi Yaşar Yıldırım ve yanında çalışan 8 personel soyguncunun üzerine atlayarak etkisiz hale getirdiler.

İlk kez böyle bir şey yaşadığını belirten Yaşar Yıldırım “40 Yıldır Hollanda da yaşıyorum. Senede bir iki kez cam kırılmaları oluyordu ama 25 yıldır yapmış olduğum bu ticaretimde ilk kez böyle bir saldırıya maruz kaldık. Soygun sırasında içeride müşteriler de vardı. Soyguncuların hem müşterileri hemde personeli tehdit etti, böyle bir olayın yaşanmasına çok üzüldüm.”dedi.

16-17 yaşlarında ki iki soyguncu dan biri personel tarafından etkisiz hale getirilirken olayın ardından kaçmaya çalışan ikinci soyguncu da Polis tarafından yakalanarak göz altına alındı.

Çalışan personelinden gurur duyduğunu ancak eğer bir daha böyle bir soygun girişimi ile karşılaşıldığı takdirde, ilk işinin personeli sakinleştirip soyguncuların üzerine gitmelerine mani olmak olacağını belirten Yıldırım “Olayın yaşandığı sırada personel bir andan toparlanıp soyguncuyu etkisiz hale getirmek için çabalarlarken, kaçak diğer soyguncu elindeki satır ile personelden birini hafif şekilde yaralamış. Buna çok üzüldüm. Allah korusun daha kötü şeyler olabilirdi.”dedi.

Maskeli ve baltalı iki soyguncunun içeri geldiğinde kasap reyonundabulunan Kasap Kaan Adıgüzel de yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ikisi geldiklerinde ben kasap reyonunda duruyordum. Çok gürültü yapıyorlardı, kendileride panik içindeydiler bence. Birini takibe aldım. Fırsatını bulunca da üstüne atlayarak elindeki baltayı düşürmeye çalıştım. Baltadan Korksaydım Kasap Olmamam lazımdı, şimdi bana kahraman gözü ile bakıyorlar ama ben kahraman değilim, benim yerimde kim olsa aynısını yapardı. “dedi.

Olayda yaralanan Zakrea Khaled de kafasına darbeyi aldıktan sonra kendi kendine “”Sakin ol dedim oğlum, buradaki ilk günün. Ve sonra bu oluyor,” dediği öğrenildi.

İtiş kakış sırasında yaralanan Kaan Adıgüzel ve diğer yaralıların durumlarının ciddi olmadığı ayakta tedavi görerek hastaneden taburcu edildikleri de gelen bilgiler arasında.

Bir cevap yazın