• Çar. May 8th, 2024

MUSLUMANLARIN KURBAN BAYRAMINI KUTLAYAN PAPAZA SOSYAL MEDYADAN SALDIRI

ByHaber Merkezi

Ağu 12, 2019

MUSLUMANLARIN KURBAN BAYRAMINI KUTLAYAN PAPAZA SOSYAL MEDYADAN SALDIRI

Özcan Özbay

Heemstede belediyesinde papaz olan Van Peperstraten Twitter hesabindan tum Muslumanlarin Kurban Bayramini kutlayan mesaji nedeniyle yogun saldiriya ugruyor.

Twitter da ki (https://twitter.com/jjvpeperstraten) hesabindan tum Muslumanlarin Kurban Bayramini kutlayan Papaz Jan-Jaap van Peperstraten Twitterda kendisini takip eden yada olayi duyan bazi Musluman karsiti insanlarin hakaretli saldirilarina magruz kaldi. Gecen yilda yine ayni olayi yasadigini aciklayan Papaz Jan-Jaap van Peperstraten hesabindan yaptigi aciklamada bu yil tepkilerin daha cok olduguna dikkat cekti.

“Bütün Müslümanlara bayram bayramını diliyorum.”

Onceki gun RTL News a telefonla baglanarak konu hakkinda yaptigi aciklamada bu olayin ilk olarak gecen yil yasandigini, o zamanda asiri sekilde tepkiler hakaretler aldigini belirten Jan-Jaap van Peperstraten “Bu yil bunun gecenyildan daha fazla oldugunu gordum. Neden bilmiyorum.”dedi.

Heemstede belediyesinde papaz olan Van Peperstraten sinir bozucu mesajların genellikle anonim hesaplardanyapildigina dikkat cekerek “Twitter’da anonimlik, insanların ic dunyasindaki karanlik yanlarını gösteriyor. Normal insanlar isimli olur ve bu sekilde çok fazla tepki göstermezler. Bu turlu saldirganliklarin ofke bagimlisi insanlar tarafindan yapildigini dusunuyorum”dedi.

“Kişisel olarak almıyorum, ama can sıkıcı. Bana zarar vermediğini söyleyemem. Bu çok sinir bozucu birsey. ” diyen Papaz Jan-Jaap van Peperstraten “Bu konuyla profesyonel olarak başa çıkmak işimin bir parçası.”dedi.

Bir cevap yazın